Korunmasız cinsel ilişkide hamilelik nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Korunmasız cinsel ilişkide hamilelik nasıl önlenir?
  2. Hamile kalmamak için ne yapılmalı doğal yöntemler?
  3. Korunmasız ilişkiden sonra ne yapmalıyız?
  4. Korunmasız ilişkiden sonra doğum kontrol hapı kullanılır mı?

Korunmasız cinsel ilişkide hamilelik nasıl önlenir?

Korunmasız cinsel ilişkiyi takip eden ilk beş gün içerisinde hamilelik bir bakırlı spiral ile de önlenebilir. Kadın doktoruna gidip bir bakırlı spiral yerleştirtebilirsiniz. Bakırlı spiral dölllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesini engeller. Bakırlı spiral normal bir gebelik önleme yöntemidir.

Hamile kalmamak için ne yapılmalı doğal yöntemler?

Hamileliği önleyen birtakım bitki çayları mevcuttur. Bu bitki çaylarına örnek olarak hibiskus bitkisi verilebilir. İlişki sonrasında hibiskus çayı içilmesi hamile kalma riskini azaltır. Adaçayı, meyan kökü, akdiken, Cezayir menekşesi, ökse otu, pelin otu ve rezene gibi bitkiler hamile kalmayı önler.

Korunmasız ilişkiden sonra ne yapmalıyız?

Korunmasız ilişki sonrası tercih edilen en sağlıklı yöntem rahim içi araçla korunma veya ertesi gün hapı kullanmaktır. Spiral olarak bilinen rahim içi araç korunmasız ilişkiden sonraki ilk 5 gün içinde uygulanabilir. Spiralin en büyük avantajı ise takıldıktan sonra uzun süre koruma sağlaması.

Korunmasız ilişkiden sonra doğum kontrol hapı kullanılır mı?

Ertesi gün hapları, korunmasız girilen cinsel ilişkiden sonra, mümkün olan en kısa sürede alınmalıdır. İlişkinin ardından ilk 24 saat içinde alınan ilacın, bu süre içinde gebeliği önleme ihtimali yaklaşık %98 iken, ikinci 24 saatte bu oran %75'e geriler.