BİLSEM e hangi sınıflar başvurabilir?

İçindekiler:

  1. BİLSEM e hangi sınıflar başvurabilir?
  2. BİLSEM eğitimi kaç yıl?
  3. BİLSEM in yararları nelerdir?
  4. Bilsem Sınavı kaçıncı sınıfta başlıyor?
  5. Bilim sanat Merkezine Nasıl öğretmen Olunur?

BİLSEM e hangi sınıflar başvurabilir?

Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.

BİLSEM eğitimi kaç yıl?

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise ...

BİLSEM in yararları nelerdir?

İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim ...

Bilsem Sınavı kaçıncı sınıfta başlıyor?

Eğitim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri'ne 1, 2, ve 3. Sınıf öğrencileri kabul edilmektedir. Eğitimler 3. sınıfa kadar devam etmektedir. Bilsem Sınavı Nedir? Sınıf öğretmenleri tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim almaya aday gösterilen yetenekli öğrencilerin yeterliliğini test eden aşamalı sınavlardır.

Bilim sanat Merkezine Nasıl öğretmen Olunur?

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır: -Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak. -Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması.