Booking com neden kapatıldı?

İçindekiler:

  1. Booking com neden kapatıldı?
  2. Booking ne işe yarıyor?
  3. Booking com olayı nedir?
  4. Türkiye'de booking neden yasaklandı?
  5. Booking çalışıyor mu?

Booking com neden kapatıldı?

2017 yılında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.

Booking ne işe yarıyor?

Booking.com, seyahatteki pürüzleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan teknolojiye yatırım yaparak evlerden otellere ve çok daha fazlasının olduğu harika konaklama yerleri, çeşitli ulaşım seçenekleri ve unutulmayacak deneyimleriyle milyonlarca gezgini sorunsuz bir şekilde bir araya getirir.

Booking com olayı nedir?

TÜRSAB'ın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, birlik tarafından birlik üyesi seyahat acentelerine karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.

Türkiye'de booking neden yasaklandı?

TÜRSAB açtığı davada, Booking.com'un haksız rekabete neden olduğunu ve bu yolla acenta üyelerinin zarar gördüğünü iddia etti. İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi bugünkü duruşmasında TÜRSAB'ın dava gerekçesini haklı görerek, Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararı verdi.

Booking çalışıyor mu?

Türkiye'de tatilcilerin kendi bütçelerine uygun otel, pansiyon gibi konaklayacak yer bulmak için kullandıkları Booking.com için Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması yönünde karar alındı. Bu kararın alınmasının ardından artık kullanıcılar Booking'den Türkiye'deki tesisler için rezervasyon hizmeti alamıyor.