Ayedaş Sözleşme iptali nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ayedaş Sözleşme iptali nasıl yapılır?
  2. Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?
  3. Igdaş güvence bedeli nasıl geri alınır?
  4. Su teminat bedeli kaç taksit?
  5. Teminat bedeli ne demek?
  6. Vefat eden kişinin su aboneliği nasıl iptal edilir?
  7. E-Devlet'ten su aboneliği nasıl iptal edilir?
  8. E devletten elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Ayedaş Sözleşme iptali nasıl yapılır?

İptal başvurusu nereye yapılır ? Abonelik iptalini elektrik şirketinin müşteri merkezinden ya da internet sitesinden yapmak mümkündür. Elektrik şirketiniz online abonelik iptali hizmeti vermiyorsa müşteri merkezine şahsen başvurmalısınız. Başkası adına işlem yapmak için, noter onaylı vekaletname gerekir.

Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Aboneliğinizi iptal etmek için görevli tedarik şirketlerinin müşteri hizmet merkezlerine bizzat başvuru yaparak veya eğer görevli tedarik şirketinin online abonelik iptal hizmeti bulunuyorsa online olarak iptal başvurusunda bulunabilirsiniz.

Igdaş güvence bedeli nasıl geri alınır?

Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik beyanı ve fotokopisi ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.

Su teminat bedeli kaç taksit?

Talebiniz halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir. Bu durumda görevli tedarik şirketi tarafından kabul edilmesi halinde, güvence bedelinin ilk taksiti de faturaya yansıtılmak suretiyle tahsil edilebilir.

Teminat bedeli ne demek?

Teminat bedeli, aslında tüketilen elektrik enerjisine karşılık gelen borcun ödenmemesi riskine karşı alınan bedeldir. Fatura ödemelerinin yapılmaması halinde, borcunuz ödemiş olduğunuz güvence bedelinden düşülür.

Vefat eden kişinin su aboneliği nasıl iptal edilir?

Eğer abonelik başkası adına ise başvuru yapacak kişinin söz konusu işleme yetkili olduğunu gösteren noter onaylı vekaletname ile başvuru yapması gerekmektedir. Vefat etmiş bir kişi adına olan abonelik ise veraset ilamında belirtilen mirasçılar tarafından iptal edilebilir.

E-Devlet'ten su aboneliği nasıl iptal edilir?

E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.

E devletten elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.