Sadece salata ile diyet olur mu?

İçindekiler:

  1. Sadece salata ile diyet olur mu?
  2. Diyet salataya yağ konur mu?
  3. 1 günde ne kadar salatalık yenmeli?
  4. Salata kilo aldırıyor mu?

Sadece salata ile diyet olur mu?

SALATALARIN KALORİSİ ARTTI Çok çeşitli ve kalorili malzemeler kullanılarak hazırlanan salatalar, sosları ile birlikte 1000 kkal'ye kadar ulaşan seçenekleri ortaya çıkarmıştır. Demek oluyor ki tek başına salata tüketimi, önerilen bir diyet seçeneği değildir.

Diyet salataya yağ konur mu?

Salataya göz kararı yağ eklemekten de kaçınılmak gerekir. Her öğüne 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmeli. Oysa, ceviz, badem, yağ, zeytin hatta mayonez ekleyenler var. Bunların hepsinin tek anlamı salataya yağ konulması anlamına geliyor.

1 günde ne kadar salatalık yenmeli?

Oysa bizim ülkemizde salatalık mevsiminde bolca bulunabildiği ve severek yenebildiği için bizce suyunu sıkmak yerine mevsiminde günde 2-4 adet salatalık yemek tercih edilmeli. Salatalık lifleriyle yenirse daha yararlı olacaktır. Ayrıca içindeki A ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminlerdir.

Salata kilo aldırıyor mu?

Sağlıklı yiyecek olarak adlandırılan salataların içine konulanların sağlıksız bir hal alabileceğini belirten, Diyetisyen Gençyürek, ''Bu durum alışkanlık haline getirildiğinde ise hem kilo artışına sebep olabilir, hem de bazı hastalıklar için risk oluşturabilir'' dedi.