Forumların özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Forumların özellikleri nelerdir?
  2. Forum nedir maddeler halinde?
  3. Forum Nedir Türk Edebiyatı?
  4. Forum ne demek üniversite?
  5. Forumda dinleyiciler soru sorabilir mi?
  6. Forum neden yapılır?
  7. Forum hangi metin türü?
  8. Panel ve forum arasındaki fark nedir?
  9. Forum'da başkan olur mu?
  10. Forum yazısı nedir?
  11. Panel sonunda soru sorulursa ne olur?
  12. Forum nedir ne amaçla kullanılır?
  13. Forumu açık oturumdan ayıran temel özellik nedir?
  14. Panel amacı ne?
  15. Forum yazı türü nedir?

Forumların özellikleri nelerdir?

Forum Nedir? Forum ÖzellikleriForum Örnekleri
  • Katılımcıları izleyicilere tanıtır.
  • Katılımcılara ve izleyicilere tartışmanın nasıl yapılacağı hakkında bilgi verir.
  • Katılımcılara ve izleyicilere eşit söz hakkı verir.
  • Tartışmayı yönetmeli, konu dışına çıkılmasını engellemeli, ara ara konuyu toparlamalıdır.

Forum nedir maddeler halinde?

Eski Roma'da kamu sorunlarını tartışmak üzere halkın, konuşmacıların ve dinleyicilerin toplandığı alanlara "forum" adı verilmektedir. Öncelikle tartışma yapılan alan adı için kullanılırken daha sonra tartışma biçiminin adına dönüşmüştür.

Forum Nedir Türk Edebiyatı?

Forum, insanları yakından ilgilendiren bir konuda konuşmacıların yanında dinleyicilerin de söz alarak tartışmaya aktif katıldığı tartışma türlerinden biridir. Forumda bir başkan bulunur. Dinleyiciler ve konuşmacılar forumun kurallarına uymak zorundadır. ...

Forum ne demek üniversite?

Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı.

Forumda dinleyiciler soru sorabilir mi?

Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartışmaya katıldığı konuşmalardır. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. ... Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir.

Forum neden yapılır?

Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. ... Forumda amaç, belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.

Forum hangi metin türü?

Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir.

Panel ve forum arasındaki fark nedir?

Panelin amacı, bir sonuca varmak değil, konuyla ilgili farklı bakış açılarını ortaya koymaktır. ... Forum da panel gibi bir sonuca varmayı değil, tük dinleyicilerin yöneticiye tabi olarak konunun kendi içlerinde farklı yönlerini ortaya koymayı amaçlar. Forum bir fikir yarışması değildir.

Forum'da başkan olur mu?

Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

Forum yazısı nedir?

Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir. ... Bu durumda panelden sonra forum yapılacağı konuşmalara başlanmadan duyurulmalıdır.

Panel sonunda soru sorulursa ne olur?

Ele alınan konunun anahatlarını ortaya koyar. Panel sonunda forum yapılıp yapılmayacağını açıklar. ... Panelin sonunda, dinleyiciler, panel üyelerine soru sorma imkânına sahiptirler. Panel sonunda tartışma, dinleyicilere de geçerse tartışma forum halini alır.

Forum nedir ne amaçla kullanılır?

Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. ... Forumda amaç, belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.

Forumu açık oturumdan ayıran temel özellik nedir?

Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

Panel amacı ne?

Bir konunun, karara varmaktan çok, çeşitli yönlerden aydınlatılması için, küçük bir topluluk önünde, bir sohbet havası içinde tartışılmasına panel denir. ... Panel başkanı ortada olmak üzere, üyeler bir masa etrafında otururlar. Panelden önce başkan ve üyeler toplanarak tartışma kurallarını belirlerler.

Forum yazı türü nedir?

Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. ... İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir.