Sol kol şişmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Sol kol şişmesi neden olur?
  2. Sol kol neden tutmaz?
  3. Kollar neden güçsüz olur?
  4. Kol uyuşması için ne yapmalı?
  5. Kollarda halsizlik hangi doktor?
  6. Kalbe bağlı kol ağrısı nasıl olur?

Sol kol şişmesi neden olur?

Kol bölgesinin lenfatik drenajında meydana gelen hasarlanmalar veya bu damarlardaki mekanik tıkanıklıklar lenfödem adı verilen kol damarlarının şişmesi ile sonuçlanabilir. Tümörler, lenf düğümleri içeren ameliyatlar ve bazı enfeksiyon durumları lenfödem gelişimini tetikleyerek kolda şişme ile kendisini gösterebilir.

Sol kol neden tutmaz?

Sol kol uyuşmalarının sebepleri arasında en sık rastlanılanlar ikisi de sinir sıkışması ile boyun fıtığına bağlı sinir hasarıdır. Koldaki sinirlere yapılan baskı ve kan dolaşımın zayıflığı sol kol uyuşmasının ana nedenleri arasında yer alır.

Kollar neden güçsüz olur?

Kol zayıflığı için en yaygın görülen nedenler yaralanmalardır. Ayrıca kasın az kullanılması ya da belirli kas düzensizliklerinden kaynaklanan kas kaybı, omurgadaki sinirlerin sıkışması ya da buna yapılan baskı ve en son olarak da belirli kalıtsal sorunlar da kollarda güçsüzlüğe neden olabilir.

Kol uyuşması için ne yapmalı?

Sol kol uyuşmalarının tedavisi ise; düzenli egzersizler yaparak, sıcak kompres uygulayarak, balık tüketerek, gerekli vitaminlerden yeterli düzeyde alarak, istirahat ederek ve alkol ile sigara kullanımı azaltarak yapılabilmektedir.

Kollarda halsizlik hangi doktor?

El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Hastalığın sebebi bulunduktan sonra sebebe yönelik olarak medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilir.

Kalbe bağlı kol ağrısı nasıl olur?

Kalp krizi esnasında ağrı göğüsten başlayarak kola, boyuna hatta enseye doğru yayılabilir. Kalp krizi sırasında sol kol ağrır çünkü kalp krizi göğsün sol tarafında meydana gelir. Ağrı buradan sol omuza ve sol koldaki bronşiyal atardamara doğru yayılır. Böylelikle kalp krizi geçiren biri sol kolunda ağrı duyabilir.