Keçiboynuzu kürü Saraçoğlu nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Keçiboynuzu kürü Saraçoğlu nasil yapilir?
  2. Keçiboynuzu kürü kaç gün kullanılmalı?
  3. Keçi boynuzu ne zaman içilir?
  4. Keçiboynuzu çayı faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu kürü Saraçoğlu nasil yapilir?

Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte altı dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 15 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkarınız.

Keçiboynuzu kürü kaç gün kullanılmalı?

Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız.

Keçi boynuzu ne zaman içilir?

Keçiboynuzu, kür yapımında da kullanılan bir malzemedir. Kan şekerini dengelemek için, bir bardak sıcak keçi sütüne 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu ekleyin. Hazırladığınız karışımı kahvaltıda veya akşam yatmadan 1 saat önce içebilirsiniz.

Keçiboynuzu çayı faydaları nelerdir?

- Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan keçiboynuzu çayı, kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir. - İçeriğinde yer alan çinko, potasyum ve demir ile kan hücrelerinin yapımında etkili olduğu bilinen keçiboynuzu çayı, aşırı kilo kaybı, kansızlık ve demir eksikliği tedavisinde destekleyicidir.