Okulda norm ne demek?

İçindekiler:

  1. Okulda norm ne demek?
  2. Norm kadro hesaplaması nasıl yapılır?
  3. Okulların norm kadroları nasıl belirlenir?
  4. 4 norm kaç saat derse verilir?
  5. Öğretmen norm fazlası nedir?
  6. Öğretmen norm kadrosu nasıl belirlenir?
  7. Sınıf öğretmeni nasıl norm fazlası olur?
  8. 46 saat derse kaç norm verilir?

Okulda norm ne demek?

Norm Kadro, kamu kurum ve kuruluşlarının, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha az, ne de daha fazla) personel kadrosunun nitelik ve sayısal yönüyle belirlenmesidir.

Norm kadro hesaplaması nasıl yapılır?

Örnek durum 4: Okulda 46 saat DKAB dersi varsa okulun DKAB öğretmeni normu 3'tür. Bu durum 21*3 = 66 saate kadar geçerlidir. Bu durumda ve bundan sonraki durumlarda okul idaresi bu branş öğretmenlerinin haftalık en fazla 21 saat üzerinden derse gireceğini hesaplayarak norm kadrosu hesaplaması yaparlar.

Okulların norm kadroları nasıl belirlenir?

Artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro daha verilir. Örneğin 57 saat için 3 norm (42+15 den), yine 78 saat için de (63+15 den) 4 norm hesaplanır. Aşağıdaki forma branşınıza ait toplam ders yükünüzü girerek norm sayınızı hesaplayabilirsiniz.

4 norm kaç saat derse verilir?

Özetlersek artan ders yükü en az 20 saat olması halinde, ilave olarak 1 atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu verilir. Örneğin 220 saat olması durumunda 5 öğretmen, 219 saat ders olduğunda 4 öğretmen normu verilir.

Öğretmen norm fazlası nedir?

"(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Öğretmen norm kadrosu nasıl belirlenir?

Özetlersek artan ders yükü en az 20 saat olması halinde, ilave olarak 1 atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu verilir....Branş öğretmenleri için norm hesaplanırken;
  1. 6-31 saate kadar 1,
  2. 31-42 saate kadar 2,
  3. 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.
BE

Sınıf öğretmeni nasıl norm fazlası olur?

Norm fazlası öğretmen tespit işleminde en düşük hizmet puana sahip kişilerden puanları eşit olanlar arasında ise hizmet süresi az olana bakılır. Bu yüzden öğretmen arkadaşımızın yaşadığı durumda kendisinin norm fazlası olması sonradan göreve başlamaya değil hizmet puanına göre gerçekleşir.

46 saat derse kaç norm verilir?

) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü; a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.