Yorgunluğu ne gider?

İçindekiler:

  1. Yorgunluğu ne gider?
  2. Halsizlik yorgunluk için ne yemeli?
  3. Bacak yorgunluğuna ne iyi gelir?
  4. Yorgunluk için ne yapmak gerek?

Yorgunluğu ne gider?

Şekerleme yapmak, spor sonrası istirahat, yürüyüş yapmak vücut yorgunluğunuzu en aza indirir. Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerinizi dengeleyerek daha enerjik hissetmenizi sağlar. Bununla birlikte yeşil ve beyaz çay içmek vücut yorgunluğunu azaltır.

Halsizlik yorgunluk için ne yemeli?

Ceviz, yoğurt, kırmızı etin de yorgunluğa iyi geldiğini belirten Küçük, “Ceviz, badem veya fındık E vitamininden zengin besinler. E vitamininin vücuttaki işlevinin en önemlisi, antioksidan özelliğe sahip olması. Bu sayede bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol üstleniyor.

Bacak yorgunluğuna ne iyi gelir?

Tuzun iyileştirici etkisi. Gün boyu çoraplar ve ayakkabı içinde sıkışıp kalan ayaklarınızı rahatlatmak için bir leğene ya da kovaya ılık su doldurun ve içine deniz tuzu atın. Ilık su ile ayaklarınız ve bacaklarınız rahatlayıp yorgunluğunu atacak. Bunu her gün yarım saat boyunca yapabilirsiniz.

Yorgunluk için ne yapmak gerek?

Kendinizi yorgun hissederken, spor yapmanın sizi daha da yoracağı yanılgısına düşmeyin. Aksine düzenli olarak egzersiz yapmak, yorgun hissetmenizi önler ve sizi dinç tutar. Gün içerisinde kısa yürüyüşler, evde de kolayca yapabileceğiniz egzersiz programları, yüzme, koşu, pilates gibi sporlardan destek alın.