Bu sene üniversiteler yüz yüze açılacak mı?

İçindekiler:

  1. Bu sene üniversiteler yüz yüze açılacak mı?
  2. 2021 Üniversite ne zaman açılıyor?
  3. 2021-2022 uzaktan eğitim Ne Zaman Başlayacak?
  4. Üniversiteler de uzaktan eğitim olacak mı?
  5. Üniversiteler hibrit eğitim mi?

Bu sene üniversiteler yüz yüze açılacak mı?

Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Covid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacak.

2021 Üniversite ne zaman açılıyor?

Üniversitelerde eğitim döneminin başlayacağı tarih geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.”

2021-2022 uzaktan eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Pandemi nedeniyle uzun süredir uzaktan eğitim ile öğrenim gören öğrenciler yüz yüze eğitim almaya başlayacak. MEB tarafından yayınlanan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak.

Üniversiteler de uzaktan eğitim olacak mı?

Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek.

Üniversiteler hibrit eğitim mi?

ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM NASIL OLACAK? Üniversitelerde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde derslere yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Bir bölümünü ise evde uzaktan eğitim modeli ile işleyecek.