Istinaftan sonra temyiz olur mu?

İçindekiler:

  1. Istinaftan sonra temyiz olur mu?
  2. Temyize gitmek ne demek?
  3. Temyiz mahkemesi nelerdir?
  4. Temyize giden boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
  5. Istinaf kararları temyiz edilebilir mi?
  6. Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?
  7. Temyize giden dava ne olur?
  8. Temyiz incelemesi sonunda verilen kararlar nelerdir?
  9. Temyiz isteminin reddi ne demek?
  10. Boşanmada Yargıtay da temyiz suresi ne kadardir?
  11. Istinaftan sonra temyiz dilekçesi nereye verilir?
  12. Istinaf mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?
  13. Bölge idare mahkemesi kesin kararları temyiz edilebilir mi?

Istinaftan sonra temyiz olur mu?

İstinaftan Sonra Temyiz Hakkı Var Mı? İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir dürer verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.

Temyize gitmek ne demek?

İstinaf mahkemesinin vermiş olduğu karara karşı olarak hükümlerinin yeniden incelenmesi için yapılan kanun yoluna temyiz denir. ... Taraflar başvurusunu gerçekleştirmeleri ardından istinaf mahkemesi kararının değiştirilmesinin veya bozulmasının talebinde bulunurlar.

Temyiz mahkemesi nelerdir?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay'a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. Yargıtay, adli yargı hukuk uygulamasında birliği sağlamak üzere “hukuki derece” mahkemesi olarak görev yapan en yüksek mahkemedir.

Temyize giden boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Boşanmadan sonra temyiz ne kadar sürer? Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.

Istinaf kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge adliye mahkemelerinin (istinaf mahkemeleri) bozma kararı dışında kalan tüm kararları için temyiz başvurusu yapılabilir (CMK md. 286). ... Yani, bazı hallerde ilk derece mahkemesinin verdiği karar istinaf incelemesi neticesinde kesinleşir.

Bölge adliye mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge Adliye Mahkemelerince verilen kararlara karşı başvurulacak olağan kanun yolu temyizdir. ... Ancak, her Bölge Adliye Mahkemesi kararı temyiz edilebilir nitelikte olmayıp, ancak HMK m. 362'de sayılmayan Bölge Adliye Mahkemesi kararları aleyhine temyiz hükümlerine başvurulabilir.

Temyize giden dava ne olur?

Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozarsa hüküm yine kesinleşmez. Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Temyiz incelemesi sonunda verilen kararlar nelerdir?

Yargıtay, temyiz incelemesi neticesinde üç şekilde karar verir: Onama kararı, Bozma kararı, Düzelterek onama kararı.

Temyiz isteminin reddi ne demek?

a) Temyiz isteminin yasal süreden sonra yapıldığı veya hükmün temyiz yeteneğinin bulunmadığı, temyiz edenin buna hakkı olmadığı veya temyiz dilekçe, beyan veya lâyihasının temyiz nedenlerini içermediği saptanırsa temyiz isteminin reddine karar verilir.

Boşanmada Yargıtay da temyiz suresi ne kadardir?

Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.

Istinaftan sonra temyiz dilekçesi nereye verilir?

Temyiz başvurusu, hükmü veren istinaf mahkemesine (bölge adliye mahkemesi) bir Temyiz Dilekçesi verilerek yapılır. Temyiz dilekçesinde temyiz nedenlerine yer verilmelidir.

Istinaf mahkemesi kararları temyiz edilebilir mi?

Bölge adliye mahkemelerinin (istinaf mahkemeleri) bozma kararı dışında kalan tüm kararları için temyiz başvurusu yapılabilir (CMK md. 286). ... Yani, bazı hallerde ilk derece mahkemesinin verdiği karar istinaf incelemesi neticesinde kesinleşir.

Bölge idare mahkemesi kesin kararları temyiz edilebilir mi?

İstinaf kanun yolundan sonra, bölge idare mahkemesinin bazı kararları aleyhine temyiz kanun yoluna başvurulabilir.