Doğalgaz saati neden sökülür?

İçindekiler:

  1. Doğalgaz saati neden sökülür?
  2. Doğalgaz saat ücreti ne kadar?
  3. Doğalgaz borcu ödenmezse ne olur?
  4. 2021 doğalgaz abone ücreti ne kadar?
  5. Başkentgaz usulsüz kullanım cezası ne kadar?
  6. Dogalgaz mührü Acılırsa cezası ne kadardır?
  7. Doğalgaz ilk abonelik ücretini kim öder?
  8. Doğalgaz başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Doğalgaz saati neden sökülür?

Borçlu aboneleri ödemelerini yapmaları konusunda uyardıklarını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti: “Artık borcundan dolayı abonelerin doğalgaz sayacını sökmeyeceğiz. Bunun yerine sayaca kilit ve mühür takılacak. Doğalgaz vanalarına 1 haftadır gaz kesme aparatı takılarak, borçlu abonenin tüketimini engelliyoruz.

Doğalgaz saat ücreti ne kadar?

Bağlantısı yapılacak yeni sayaçların tiplerine bağlı olarak bedelleri lira olarak belirlenirken, bağlantı güvence bedelleri yapılan bağlantı tipine bağlı olarak lira ve iç tesisat işlem bedelleri ise lira olacak. Karar, 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Doğalgaz borcu ödenmezse ne olur?

İşte 'Doğalgaz faturası son ödeme tarihinde ödenmezse ne zaman kesilir?' sorusunun cevabı: Faturanızı son ödeme tarihinden sonraki 15 iş günü içinde ödemezseniz, üç gün öncesinde ihbarname yollanarak sayaç vanası aparatlanır ve gaz kullanıma kapatılır. Gazı kendiniz açmanız durumunda usulsüz kullanım cezası ödersiniz.

2021 doğalgaz abone ücreti ne kadar?

2021 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 749 TL + %,82 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m TL + %,18 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.

Başkentgaz usulsüz kullanım cezası ne kadar?

BAŞKENTGAZ tarafından kapatılan sayacınızı kendiniz açmayınız. Kaçak doğal gaz kullanmanız durumunda %200, tekrar etmeniz halinde %300 ceza uygulanır. Usulsüz doğal gaz kullanmanız halinde ise sayaç açma kapama bedelinin 3 katı oranında ceza uygulanmaktadır.

Dogalgaz mührü Acılırsa cezası ne kadardır?

Mühür sökülerek sayaçlarda yapılan oynamalar, daha faturalara yansımadan görevliler tarafından tespit ediliyor. Böylece aboneler sayaç bedeli hariç 1300 lirayı bulan para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bedel, yeni sayaç ve kullanılan gaz bedeliyle birlikte 2 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Doğalgaz ilk abonelik ücretini kim öder?

2018 yılı icin doğalgaz güvence bedeli 400-500 TL civarındadır. Abonelik ücretinin aksine güvence bedeli tamamen kiracıya aittir. Kiracı bu rehin parayı Aksa'ya öder, gazını kullanır, faturalarını öder, borçsuz bir şekilde evden çıkarken, Aksa hizmet noktalarında sözleşmesini iptal ederek güvence bedelini geri alır.

Doğalgaz başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Başvurusu yapılan abonelerin en geç 6 gün içerisinde gaz arzı sağlanır. Konutlarda tesisatların tamamlanmış olması doğalgazı kullanmaya hazır olunduğu anlamına gelmemektedir.