Kekik suyu aç karnına içilir mi?

İçindekiler:

  1. Kekik suyu aç karnına içilir mi?
  2. Kekik suyunun faydaları nasıl kullanılır?
  3. Kekik suyu fazla içilirse ne olur?
  4. Damıtılmış kekik suyu ne işe yarar?
  5. Kekik suyu cilde sürülür mü?
  6. Kekik suyu nefes darlığına iyi gelir mi?

Kekik suyu aç karnına içilir mi?

Kekik suyunun genellikle aç karnına içilmesi tavsiye edilmektedir. Gün içerisinde olduğunuz herhangi bir vakitte hazırladığınız kekik suyunuzu içebilirsiniz. Kekik suyu ile zayıflama yönteminde diğer bir püf noktası da kilo vermek ve zayıflamak için yemekten hemen önce içilmesi önerilmemektedir.

Kekik suyunun faydaları nasıl kullanılır?

Mantar sorunu tedavisi için kekik suyu ve kekik yağı ile harici biçimde kullanım yapabilirsiniz. Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi bulunan kekik suyu mikropları temizler, ağız ve diş eti sağlığını uzun süreli korur. Ağızdaki bakterileri yok etmesi için kekik suyu ile sık sık gargara yapılması tavsiye edilir.

Kekik suyu fazla içilirse ne olur?

Zayıflatıcı etkisi olması nedeniyle genellikle öğün aralarında aç karnına tüketilmesi önerilen kekik suyu, fazla tüketilirse mide bulantısına sebep olabilir.

Damıtılmış kekik suyu ne işe yarar?

Kekik suyu; harici kullanımda antiseptik etki ederek, yaraların temizlenmesi, gargara olarak kullanıldığında ağız hijyeni sağlaması ve öksürüğe iyi gelmesi açısından fayda sağlar. Kekikte demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum manganez mineralleri ve A, C, E, K, B6 vitaminleri vardır.

Kekik suyu cilde sürülür mü?

Kekik çayı ile cildi temizlemek arındırıcı etki gösterir. Makyaj kalıntılarının, kir ve yağın temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda anti bakteriyel özellikleri sayesinde ciltteki patojen bakterilerin yok edilmesini destekleyerek sivilce ve akne oluşumunun önüne geçilmesini sağlayabilir.

Kekik suyu nefes darlığına iyi gelir mi?

Nefes darlığı çekenlere iyi gelir. Solunumu güçlendirir. Ağız ve vajinal mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde fayda sağlar.