Yargıtay temyiz sebepleri ile bağlı mı?

İçindekiler:

  1. Yargıtay temyiz sebepleri ile bağlı mı?
  2. Temyize giden dava ne kadar sürede sonuçlanır?
  3. Temyize giden mahkeme karari ne zaman Sonuclanir?
  4. Temyiz ne kadar sürer 2021?
  5. Boşanma davası Istinaftan sonra temyize gider mi?
  6. Yargıtay kararından sonra ne olur?
  7. Boşanma davası Yargıtay a gider mi?
  8. Boşanma davası temyize gider mi?

Yargıtay temyiz sebepleri ile bağlı mı?

Yargıtay Temyiz İncelemesi ve Kararları ... Yargıtay tarafların temyiz talebinde bulunurken ileri sürdüğü temyiz sebepleri ile bağlı değildir. Yargıtay, kanunun açık hükmüne aykırı gördüğü huşuları temyiz dilekçesinde ileri sürülmese bile kendiliğinden değerlendirerek karar verir.

Temyize giden dava ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Temyize giden mahkeme karari ne zaman Sonuclanir?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Temyiz ne kadar sürer 2021?

Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür. Temyiz edilen hukuk davaları için ise ortalama 2 yıl sürer demek mümkündür.

Boşanma davası Istinaftan sonra temyize gider mi?

Anayasal bir hak olan boşanma davalarında istinaf ve temyize başvuru, yerel mahkemenin hükmü açıklaması sonrasında yapılabilir. Temyiz harcı ödenir ve dosya temyize gider. ... Dosyanın temyize gitmesi, alınmış olan kararı durdurmaz, ortadan kaldırmaz. Istinaf başvurusu yapılmadan, istinaf gerçekleşmez.

Yargıtay kararından sonra ne olur?

Kanunda belirtilen cezalar yönünden temyiz kanun yolu açık ise Yargıtay'a başvurulur. ... Yargıtay tarafından karar verildi ve onandı. Onanan karar sizin aleyhinize ise olağan kanun yolları tükenmiş demektir. Bu durumda olağanüstü kanun yollarına başvurabilirsiniz.

Boşanma davası Yargıtay a gider mi?

Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.

Boşanma davası temyize gider mi?

İstinaf ve temyiz; yerel bir mahkemede alınmış olan kararın uygunluğunun, bölge mahkemeleri tarafından bir kere daha, kararın etikliği ya da doğruluğu açısından incelenmesi anlamına gelir. Istinaf makamı, bölge adliye mahkemeleri iken, temyiz makamı yargıtaydır. Boşanma davalarında temyize gidilebilir.