Ruj alırken nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Ruj alırken nelere dikkat etmeli?
  2. Doğru ruj rengi nasıl seçilir?
  3. Açık pembe ruj kimlere yakışır?
  4. Beyaz tenli bayanlara hangi renk ruj gider?
  5. Beyaz tene nasıl makyaj yakışır?
  6. Ruj seçimi nasıl yapılır?
  7. Sarışına hangi renk ruj yakışır?
  8. Açık tene hangi ruj?
  9. Beyaz tenlilere hangi far gider?
  10. Ince dudaklar nasıl ruj kullanmalı?
  11. Ince dudaklara hangi renk ruj gider?

Ruj alırken nelere dikkat etmeli?

2- Ruj seçerken ten, göz ve saç renginize dikkat edin Temelde 5 cilt tonu var: Çok açık, açık, orta, koyu, çok koyu ciltler… Çok açık ve açık tenli kadınlar; ruj seçerken özellikle daha açık pembe ve turuncu renkleri tercih edebilirler. Dudakları kalın ve dolgun olanlarsa daha koyu renkleri tercih etmeliler.

Doğru ruj rengi nasıl seçilir?

Doğru tonlarda ruj rengini bulmak için öncelikle ten rengi, saç rengi ve göz rengi dikkate alınmalıdır. Ten rengi, avuç içi ve bileklere doğru bakıldığında tam olarak anlaşılacaktır. Ten rengi, saç rengi ve göz rengi koyu olanlar, ruj seçerken soğuk renklere yönelmelidirler.

Açık pembe ruj kimlere yakışır?

Özellikle açık tonlardaki pembe rujlar sarışın kadınlara çok yakışır. Çünkü sarı ve pembe birbirinin zıt renkleridir. Bu yüzden sarı saçta pembe ruj güzel durur. Soğuk alt tonlu açık pembeler ile fuşya gibi canlı pembeler açık/beyaz tenlilere çok yakışır.

Beyaz tenli bayanlara hangi renk ruj gider?

Beyaz Tenliler için ruj tercihi: Açık tenli bayanlarda genellikle canlı renkler güzel durur. Pembe tonları, menekşe tonları, hafif şeftali ve kırmızı tonları tercih edebileceği renkler arasındadır.

Beyaz tene nasıl makyaj yakışır?

Beyaz tenli kadınlar nasıl makyaj yapmalı?
  1. Nötr göz farı sürün. ...
  2. Doğru eyeliner seçin. ...
  3. Koyu renk rimel kullanın. ...
  4. Fondöten seçiminde dikkatli olun. ...
  5. Allık seçimi. ...
  6. Kapatıcı kullanın. ...
  7. Açık renk ruj kullanın. ...
  8. Sprey bronzlaştıracıdan kaçının.

Ruj seçimi nasıl yapılır?

Eğer koyu bir tene sahipseniz kırmızı ve tonları daha iyi bir görünüm sunacaktır. Günlük makyaj için nüde tonlar kullanmak istiyorsanız koyu nüde renk rujlar kullanmanız gerekir. Açık tenli kişiler ise yine açık kırmızılar ve nüde tonlarda ise açık renkler tercih edebilirler.

Sarışına hangi renk ruj yakışır?

Sarışınlara yakışan ruj renklerinin başını elbette koyu tonlar, kırmızı ve koyu nude'lar çekiyor. Çok açık pembe ya da nude tonları dudakları solgun gösterebilir. Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı kalemle çerçevelemeyi ihmal etmeyin.

Açık tene hangi ruj?

AÇIK TENE UYGUN RUJ SEÇİMİ Açık bir ten rengine sahip olanlar için ideal renkler pembe ve fuşya tonlarıdır. Gece makyajında ise mat kırmızılar açık tenlilere yakışan ruj renkleridir. Açık tenliler ruj seçiminde canlı renkleri daha iyi taşıyabilirler.

Beyaz tenlilere hangi far gider?

Eğer açık tenliyseniz yeşil, bordo ve mor tonlarının yanında pastel tonlarda far seçimi yapabilirsiniz. Gümüş ve pırıltılı renkler yerine altın tonları sizin için daha doğru bir seçimdir.

Ince dudaklar nasıl ruj kullanmalı?

Koyu renkler kullanmayın Ancak koyu renk rujlar, ince dudaklarınızın daha çok ön plana çıkmasına neden olur. Bunun yerine ten rengi ya da açık pastel tonlarında pembe ruj kullanın. Ten renginizde bir dudak kalemi ile dudak çizginizi çizin. Daha sonra aynı kalemle dudağınızın içini de boyayın.

Ince dudaklara hangi renk ruj gider?

İnce dudaklıların kullanması gereken ruj renkleri Sandığının aksine; şeftali, toz pembe, açık bej ve nude tonları gibi açık tonlar dudaklarının daha daha dolgun gözükmesini sağlayacak.