Truva kaç katmandan oluşur?

İçindekiler:

  1. Truva kaç katmandan oluşur?
  2. Truva nerenin başkenti?
  3. Truva kim kurdu?
  4. Troya Antik Kenti ne zaman Unesco Dünya Miras Listesi?
  5. Troya antik kentine nasıl gidilir?
  6. Çanakkale merkezden Truva antik kentine nasıl gidilir?
  7. Truva antik kenti hangi günler açık?
  8. Truva antik kenti hangi döneme aittir?
  9. Troya müzesinde ne var?
  10. Çanakkale Truva atı nasıl gidilir?
  11. Truva Antik Kenti müze kart geçerli mi?

Truva kaç katmandan oluşur?

Tarih boyunca dokuz kez doğal afetler ve savaşlarla yıkılan Truva'yı dokuz katman halinde incelemek mümkündür. İlk tabaka, Truva I, İ. Ö.

Truva nerenin başkenti?

Çanakkale Boğazı'nın güneybatı ağzının hemen güneyinde ve Kaz Dağı'nın kuzeybatısında bulunan bir şehirdir. Homeros tarafından yazıldığı sanılan iki manzum destandan biri olan İlyada'da bahsi geçen Troya Savaşı'nın gerçekleştiği antik kenttir.

Truva kim kurdu?

Arkeolojinin bir bilim olarak atılım yapmasında büyük katkısı oldu. Heinrich Schliemann, Truva'yı keşfeden ve Priam'ın hazinesini bulan arkeolog olarak isim yaptı.

Troya Antik Kenti ne zaman Unesco Dünya Miras Listesi?

Homeros'un İlyada Destanı'nda bahsedilen Troya Savaşı'nın yapıldığı yer olarak da bilinen Troya Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 1998 yılında girmiştir. MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent, Çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır.

Troya antik kentine nasıl gidilir?

Nerede ve Nasıl Gidilir? Truva Ören Yeri, Çanakkale ili Tevfikiye Köyünde yer almaktadır. Hisarlık adı ile bilinen bu yere ulaşmak için Çanakkale-Ezine karayolu üzerinde 30.km'de bulunan Çıplak ve Tevfikiye sapağından içeriye giriliyor. 5 km ilerledikten sonra Truva Antik Kenti'ne ulaşılıyor.

Çanakkale merkezden Truva antik kentine nasıl gidilir?

Minibüsle gidecekler, Truva Antik Kente, Çanakkale il merkezinden kalkan otobüs ya da dolmuşları kullanarak Antik Kente gelebilirsiniz. Kendi Aracıyla gelecekler, Çanakkale – İzmir otoyolunun(kepez güzergâhından) 30 kilometresindeki Tevfikiye Köyüne- Truva Antik Kenti tabelasından saparak Tevkifiye yoluna giriniz.

Truva antik kenti hangi günler açık?

Truva Antik Kenti Ziyaretler Saatleri ve Giriş Ücreti Ziyaret Saati: Truva Antik Kenti, haftanın 5 günü açık. 09:00 ve 17:00 saatleri arasında müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz.

Truva antik kenti hangi döneme aittir?

Truva'nın Tarihi Helenistik dönemde İlion olarak adı geçen efsanevi yerleşim Çanakkale Biga yarımadası, Hisarlık mevkinde ,1870'lerde Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından keşfedilmiştir. Homeros'un ünlü İlyada destanında anlattığı Troya savaşının geçtiği antik kent ,1870'den beri aralıklarla kazılıyor.

Troya müzesinde ne var?

​​​Troya Müzesi Eserleri Müzede bulunan eserler mermer, heykel, mil taşı, yazıt, sunak, balta ve kesiciler gibi metal kaplar, altınlar, silahlar, pişmiş toprak seramikler, kemik obje ve aletler, süs eşyalar, bardak ve koku şişelerinden oluşmaktadır.

Çanakkale Truva atı nasıl gidilir?

Truva Atı Nasıl Gidilir Truva Antik Kente toplu taşıma araçları ile ulaşmak için Çanakkale il merkezinden kalkan otobüs ya da dolmuşları kullanabilirsiniz. Özel araç ile ulaşmak için ise Çanakkale – İzmir yolunun 30 kilometresindeki Tevfikiye Köyüne sapıp 5 kilometre daha gittikten sonra ulaşabilirsiniz.

Truva Antik Kenti müze kart geçerli mi?

MÜZEKART + Müzekart sahipleri bu tesisi bir yıl içinde ücretsiz olarak 2 kez ziyaret edebilir. MüzeKart ile tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.