Huşu ile namaz kılmak ne demektir?

İçindekiler:

  1. Huşu ile namaz kılmak ne demektir?
  2. Yerine getirme ne demek?
  3. Huşu duymayan kalpten ne demek?
  4. Tekbir getirirken nereye bakılır?
  5. Tekbir getirirken eller nasıl olmalı?
  6. Tekbirler ne zaman basliyor?

Huşu ile namaz kılmak ne demektir?

kıldığı şekilde, farz, vâcib, sünnet ve âdâbına uyarak, Allah'ın huzurunda bulunuyor olmanın şuuruyla, tam bir saygı, korku, tevâzu, teslimiyet ve ihlâsla kılmaktır. Kısaca huşû; “namaza konsontre olup, namazda namazdan başka bir şey düşünmeme ve başka bir şey ile meşgul olmama” diyebiliriz.

Yerine getirme ne demek?

Yerine getirmek deyiminin anlamı ve açıklaması Gerekli olan, istenilen şeyi yapmak.

Huşu duymayan kalpten ne demek?

Allah (cc)'ın kapısına kilit vurduğu huşu duymayan kalbin ise hak ile gerçeğe yol bulması çok zordur. Kur'an-ı Kerim'de ifade edildiği şekliyle taştan bile katı olan bu kalp, gaflete dalmış kalptir.

Tekbir getirirken nereye bakılır?

Namaza başlarken "Allahü Ekber" diyerek iftitah tekbiri alınır. Erkekler, tekbir alırken; ellerin içi kıbleye karşı ve parmaklar normal açıklıkta bulunur. Başparmaklar, kulak yumuşağı hizasına gelecek şekilde eller yukarıya kaldırılır.

Tekbir getirirken eller nasıl olmalı?

Kadınların tekbir alırken ellerinin iç kısımlarının kıbleye karşı parmaklarının normal açıklıkta ve parmak uçlarının omuz hizasına gelecek şekilde ellerini yukarıya kaldırılmış halidir. İftidah Tekbiri Nasıl Yapılır (Alınır)? Namaza “Allah-u Ekber” denilerek başlanır.

Tekbirler ne zaman basliyor?

Teşrik, doğuya doğru gitmek, parlamak anlamlarına geliyor. Teşrik tekbiri ise, arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, 23 farz namazının arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber.