Hayıt çayı ne işe yarıyor?

İçindekiler:

  1. Hayıt çayı ne işe yarıyor?
  2. Hayıt cayi nasil icilir?
  3. Hayıt meyve ekstresi nasıl kullanılır?
  4. Hayıt ekstresi nasıl yapılır?
  5. Hayıt tohumu adetliyken kullanılır mı?

Hayıt çayı ne işe yarıyor?

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek vererek hazımsızlık problemini ortadan kaldırıyor. Sivilce ve akneleri de ortadan kaldıran hayıt tohumu, özellikle yağlı cilt sorunu yaşayanlara yardımcı oluyor. İshal ve gaz problemi yaşayanlara da yardımcı oluyor, bu sorunları kısa sürede ortadan kaldırıyor.

Hayıt cayi nasil icilir?

Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumunu hafifçe ezin. Bir bardak kaynar suya ezilen tohumları ekleyin. 5-10 dakika kadar demlendikten sonra tohumları süzün. Bu çayı günde 2 bardak kadar tüketebilirsiniz.

Hayıt meyve ekstresi nasıl kullanılır?

Birçok bilimsel kaynakta da adı geçen hayıt meyvesinin özüdür. Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml.

Hayıt ekstresi nasıl yapılır?

STANDARDİZE EDİLMİŞ EKSTRE: Günde 20-40 mg hayıt ekstresi alınır. Yarım bardak kurutulmuş hayıt meyvesi ve 1 bardak kurutulmuş aslan kulağını ( Leonurus cardiaca ) harmanlayın. 3 bardak kaynar suya atın.

Hayıt tohumu adetliyken kullanılır mı?

Adet sancıları için bitkisel çözüm amacıyla içilecekse ki hayıt en çok adet sancıları için etkilidir, adet döneminden birkaç gün evvel içilmeye başlanır (günde 1 süzen poşetlik çay içilecektir). Adet başladıktan sonra da, regl dönemi sona erinceye kadar, her gün birer süzen poşet içilmeye devam edilir.