9 sınıf fabl nedir?

İçindekiler:

  1. 9 sınıf fabl nedir?
  2. Masal ve Fabllarda dil hangi işlevde kullanılır?
  3. Hikayelerde dil hangi işlevde kullanılır?
  4. Göstermeye bağlı metinlerde dil hangi işlevde kullanılır?
  5. Dil göndergesel işlevde kullanılmıştır ne demek?
  6. Dilin sanatsal işlevi ne demek?

9 sınıf fabl nedir?

Daha çok manzum şeklinde yazılan insan dışındaki varlıklar arasında geçen hayali olayların anlatıldığı hikayelere fabl denir. ... Bu türde çocuklara hayvanlar üzerinden hikayeler anlatılarak hayatla ilgili dersler ve öğütler verilir.

Masal ve Fabllarda dil hangi işlevde kullanılır?

Masallarda kullanılan dilin görevi her ne kadar sanatsal olsa da, eğitici yani da vardır. Işte bu yüzden biraz da göndergesel işlevde kullanılmaktadır.

Hikayelerde dil hangi işlevde kullanılır?

Doğrulanmış Cevap. Sanatsal işlevde (Şiir işlevi) kullanılır. Ancak diğer işlevlerde kullanılabilir.

Göstermeye bağlı metinlerde dil hangi işlevde kullanılır?

İleti, göndericinin iletinin konusu karşısındaki duygu ve heyecanlarını dile getirme amacıyla oluşturulmuşsa dil “heyecana bağlı işlev”de kullanılır. (ÖRNEK:Böyle olacağını tahmin ediyordum;gerçekten çok üzüldüm.) İleti, alıcıyı harekete geçirmek üzere düzenlenmişse dil “alıcıyı harekete geçirme işlevi”nde kullanılır.

Dil göndergesel işlevde kullanılmıştır ne demek?

DİLİN GÖNDERGESEL İŞLEVİ Bir ileti dilin göndergeyi olduğu gibi ifade etmesi için düzenlenerek oluşturulmuşsa dil göndergesel işlevde kullanılmıştır. Başka bir ifadeyle dilin bilgi verme işlevidir.

Dilin sanatsal işlevi ne demek?

ŞİİRSEL (SANATSAL) İŞLEV: Bir iletinin iletisi kendisinde ise dil şiirsel işlevde kullanılmıştır. Dil bu işlevde kullanıldığında iletinin iletmek istediği husus, iletinin kendisindedir. Bu durumda ileti, kendi dışında herhangi bir şeyi ifade etmez, yansıtmaz.