Şalgam suyu faydalı mı?

İçindekiler:

  1. Şalgam suyu faydalı mı?
  2. Şalgam suyu ne işe yarar?
  3. Şalgam suyu gribe iyi gelir mi?
  4. Şalgam suyu gece içilir mi?
  5. Şalgam boğaz ağrısına iyi gelir mi?
  6. Şalgam suyu ishal yapar mı?

Şalgam suyu faydalı mı?

Şalgam suyunun içinde bulunan A, B ve C vitaminleri kalp ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Şalgam suyunun içinde bulunan kalsiyum ve potasyum diş ve kemiklerin sağlığını korur. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Sinir ve stresin azalmasına yardımcı olur.

Şalgam suyu ne işe yarar?

Şalgam suyu potasyum, kalsiyum ve demir de içeriyor. Bu sayede diş ve kemik sağlığını koruyor. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı oluyor. Şalgamda bulunan fosfır, kalsiyum ve potasyum stresi önlüyor, sinirleri yatıştırıyor.

Şalgam suyu gribe iyi gelir mi?

Adana ve Mersin yöresinde bu iki mucize sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle hazırlanan şalgam suyu tamamen organik bir karışım olup, hiçbir kimyasal katkı içermez. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip hastalığına yakalanmayı önlemek için birebirdir.

Şalgam suyu gece içilir mi?

Akşam yatmadan önce tüketildiğinde ise uyku esnasında metabolizmanın normalden hızlı çalışmasına yardımcı olur, böylelikle yağ yakımını kolaylaştırır. Sindirim sistemi açısından yararlı olan şalgam suyu bu özelliği ile zaten hazmı kolaylaştırması ile bilinir.

Şalgam boğaz ağrısına iyi gelir mi?

İçeriğindeki A-B-C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına da iyi gelen şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Soğuk algınlığının ilerleyip boğaza hatta ciğerlere indiği durumlarda en iyi bitkisel çözüm; göğsü yumuşatıp, akciğer ve bronşları temizleyen şalgam suyu.

Şalgam suyu ishal yapar mı?

Şalgam, dışkıya hacim katan ve sindirim sistemimiz sayesinde kolay hareket etmesini kolaylaştıran yüksek oranda diyet lifi içerir. Bu da kabızlık, ishal, şişkinlik ve kramp gibi sindirim ile ilgili problemleri ve diğer mide rahatsızlıklarını ortadan kaldırır.