Hint yağı neye faydalıdır?

İçindekiler:

  1. Hint yağı neye faydalıdır?
  2. Hint yağı saçta ne işe yarar?
  3. Hint yağı nasıl kullanılır?
  4. Hint yağı saçta ne kadar bekletilir?

Hint yağı neye faydalıdır?

Hint yağı neye iyi gelir sorusunun en güzel cevaplarından birisidir. Hint yağı içerisinde bulunan yağ asidi sayesinde iltihap sökme özelliğine sahiptir. Iltihabı azaltırken aynı zamanda da ağrıyı hafifletebilir. Romatoid ve sedef gibi iltihaplı rahatsızlıklarda çok etkili bir yöntemdir.

Hint yağı saçta ne işe yarar?

Hint yağının düzenli kullanımıyla saçları uzatmak mümkündür. İçerisindeki vitamin E, protein, Omega 9 ve Omega 6 yağ asidi sayesinde saçı besleyerek daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Hint yağı saça uygulandığında kan dolaşımını hızlandırdığı için saç telleri üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Hint yağı nasıl kullanılır?

Tamamen saf Hint yağını haftada iki ya da 3 defa saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçınıza parlaklık kazandırır. Cildinize nemlendirici uyguladıktan sonra kuru bölgelere sürebilirsiniz. Gerekli durumlarda günde bir ya da iki defa uygulanabilir.

Hint yağı saçta ne kadar bekletilir?

Fakat saça abartılı miktarda Hint yağı sürülmemesi önerilir. Aksi takdirde saçı yağdan arındırmak için uzun bir süre uğraşmanız gerekebilir. 15-20 dk kadar yağı saçta bekledikten sonra temiz ve sıcak su ile temizlenir.