Alçılı ayak nasıl korunur?

İçindekiler:

  1. Alçılı ayak nasıl korunur?
  2. Buz uygulaması ne kadar sürer?
  3. Göze buz koymak ne işe yarar?
  4. Soğuk kompres jel ne işe yarar?
  5. Dişe soğuk kompres nedir?
  6. Sıcak soğuk uygulama kaç dakika yapılır?
  7. Sıcak uygulama nerelere yapılır?
  8. Soğuk uygulamalar nelerdir?

Alçılı ayak nasıl korunur?

Yürüme alçısı yapıldığında, alçı tam olarak sertleşmeden ve kurumadan üzerine basmayınız. Bu süre fiberglas alçılar için bir saat, diğer alçılar için 2-3 gündür. Alçının içindeki pamukları dışarı çekmeyiniz. Alçının içine herhangi bir şey sokmayınız.

Buz uygulaması ne kadar sürer?

Az yağlı bölgelerde 10 dakika yeterlidir. Fazla yağlı bölgelerde 20 dakika uygulanmalıdır. Adele gerilme ve kanamalarında uzun süreli uygulamalar gerekmektedir. Ancak akıldan çıkartılmaması gereken önemli bir husus, çok uzun süreli buz uygulamasının dokularda harabiyet yapacağıdır.

Göze buz koymak ne işe yarar?

Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkin yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmak: Bunun için, buz veya eczaneden aldığınız soğutucu jel poşetlerini kullanabilirsiniz. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek göz altında biriken ödemin (şişliğin) azalmasını sağlıyor.

Soğuk kompres jel ne işe yarar?

Soğutulan jel yiyecek, içecek veya ilaçlarınızı uzun süre soğuk tutabilmenizi sağlar. Isıtılan jel ise yiyecekleri sıcak tutmak veya vücudunuza sıcak uygulama yapmak için kullanılabilir. Direkt olarak cilde uygulamayın. Bir havlu ya da beze sararak kullanabilirsiniz.

Dişe soğuk kompres nedir?

Soğuk bir kompres veya buz torbası, özellikle diş ağrısı yaralanma veya şişmiş diş etlerinden kaynaklanıyorsa, diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Buz paketini, ağrılı dişin üzerindeki yanağın dışına karşı, bir seferde birkaç dakika tutmayı deneyebilirsiniz.

Sıcak soğuk uygulama kaç dakika yapılır?

Sıcak çarpmalarında, genel olarak vücudun ısısını düşürmek amacıyla genel soğuk uygulama yapılır.  Soğuk uygulamalar 15–30 dakika sürmelidir. Daha uzun süre uygulanması hücre ölümlerine yol açar.

Sıcak uygulama nerelere yapılır?

Sıcak uygulama; ödem ve enflamasyon, enfekte yaralar, lokal apseler, hemoroit tedavisinde, perianal ve vajinal enflamasyon tedavisinde uygulanır. Ayrıca böbrek, safra kesesi, bağırsak ve dismenore ağrılarını gidermede de kullanılır.

Soğuk uygulamalar nelerdir?

soğuk uygulamaları ikincil mekanizmalar ile ağrıyı azaltır. dönemde yani yaralanmasın olduğu ilk 3 gün içerisinde (72 saat içinde) uygulanmalıdır. zayıf olarak uzak bölgede ki arteriol damarlar daralır (vazokonstrüksiyon). iki etki sonucunda dolaşım hızı azalır.