Mimari Restorasyon ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Mimari Restorasyon ne oluyor?
  2. Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?
  3. Restorasyon kim yapar?
  4. Restorasyon ve konservasyon ne demek?
  5. Restorasyon ve konservasyon Bölümü Nedir?

Mimari Restorasyon ne oluyor?

Mimari Restorasyon, bir mülkün biçimini, özelliklerini ve karakterini, tarihinin diğer dönemlerinden çıkarılması ve eksik özelliklerin mülkten yeniden inşası yoluyla belirli bir zamanda ortaya çıktığı gibi doğru bir şekilde tasvir etme eylemi veya sürecini konu alan bir disiplindir.

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunları, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yapılmakta olan mimarî restorasyon projelerinde “restoratör” unvanıyla çalışabilirler. Kamu veya özel mimarî ve kültür-sanat kurum ve kuruluşlarında danışmanlık yapabilirler. Akademik platformlarda araştırmacı olarak çalışabilirler.

Restorasyon kim yapar?

Restorasyon projeleri, işinde deneyimli mimarlar tarafından hazırlanılır. Rölöve ile yürütülen çalışmalar sırasında mimar, yapının bozulmadan en iyi haline gelmesi için çalışmalar yapar.

Restorasyon ve konservasyon ne demek?

Biraz daha detaya inmek gerekirse; restorasyon artık kurtarılamayacak şekilde zarar görmüş ya da eskimiş bir yapının mümkün olduğunda orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmesi, konservasyon ise mimari yapıya bu duruma gelmeden önce yapılan ve yine yapının orijinaline sadık kalındığı işlemlerdir.

Restorasyon ve konservasyon Bölümü Nedir?

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Nedir? Mimarî sanat eserlerinin onarılması, tarihsel ve kültürel varlıklarımızın korunması konusunda farklı sanat ve bilim dallarında akademik eğitimler veren bir lisans programıdır.