Epilepsi hastalığı nedir neden olur?

İçindekiler:

  1. Epilepsi hastalığı nedir neden olur?
  2. Epilepsi hastalığına ne iyi gelir?
  3. Epilepsi ne kadar sürede geçer?
  4. Epilepsi hastası ne yememeli?

Epilepsi hastalığı nedir neden olur?

Nörolojik bir rahatsızlık olan epilepsi, beyinde bulunan bir nöron grubunda oluşan anormal elektrik aktivitesine bağlı olarak meydana gelir. Elektrik aktivitesinin bozulmasıyla oluşan nöbet sırasında kişinin beyin fonksiyonlarında geçici bozulmalar oluşur.

Epilepsi hastalığına ne iyi gelir?

Omega 3 ve Omega 9 gibi sağlıklı yağlar epilepsi hastaları için oldukça faydalıdır. Bu nedenle hastalar Omega 3 ve 9 yağları içeren balıklar tüketmeye özen göstermelidir. Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir.

Epilepsi ne kadar sürede geçer?

Epilepsi nöbetleri öncelikle anti-epileptik denen ilaçlarla tedavi edilir. İlaçlar nöbetleri baskılayarak tedavi eder.Hastanın durumuna ve hastalığın seyrine göre tedavi süresi 2-4 yıldır. Ömür boyu ilaç cevap vermeyen dirençli hastalarda VNS, epilepsi cerrahisi gibi diğer tedavi seçenekleri de kullanılır.

Epilepsi hastası ne yememeli?

Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir. Greyfurt ve nar gibi meyveler epilepsi ilaçlarıyla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etki yaratabilir.