Teessüf ederim nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Teessüf ederim nasıl yazılır?
  2. Teveccüh kelimesi nerelerde kullanılır?
  3. Teyessuf ederim ne demek?
  4. Arz etmek nasıl yazılır TDK?
  5. Estağfurullah aynen öyle demek mi?
  6. Teveccüh mü teveccüh mü?
  7. Teveccüh Türkçe kelime mi?

Teessüf ederim nasıl yazılır?

Bazı örneklerde görülen "teesüf, teessuf" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'teessüf'tür.

Teveccüh kelimesi nerelerde kullanılır?

Teveccüh göstermek: Çevredeki kişilere güler yüzlü davranmak. Teveccühünüz: Teşekkür anlamında kullanılan bir sözcük. “O sizin görüşünüz ya da iyi değerlendirmeniz için teşekkür ederim” anlamına gelmektedir.

Teyessuf ederim ne demek?

1) acımak, üzülmek, yazıklanmak. Örn: İdraksiz, şuursuz geçen günlerimiz için teessüfler edeceksiniz. -Ö. Seyfettin. 2) kınamak.

Arz etmek nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre ''arz ederim'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Size sunduğum raporun değerlendirilmesini arz ederim.

Estağfurullah aynen öyle demek mi?

Moda ve hatalı deyimle, 'Aynen öyle demek' değildir. Zaten öyle olması içinde Allah kelimesi olması gerekir. 'Çok güzelsin' dediğiniz kişi. 'Estağfurullah' diyorsa, 'Evet aynen öyle', 'Nerden bildin, güzelim zaten bunu herkes biliyor' anlamı yüklemek, abesle iştigaldir.

Teveccüh mü teveccüh mü?

Teveccüh etmek: Bir yere doğru yönelmek. Teveccüh göstermek: Çevredeki kişilere güler yüzlü davranmak. Teveccühünüz: Teşekkür anlamında kullanılan bir sözcük. “O sizin görüşünüz ya da iyi değerlendirmeniz için teşekkür ederim” anlamına gelmektedir.

Teveccüh Türkçe kelime mi?

Dilimize Arapça'dan gelen “teveccüh” kelimesinin kökünde “yüzünü çevirdi, ilgi gösterdi” anlamına gelen “wacaha” fiili var. Haliyle “teveccüh” de “ilgi gösterme“, “hoşlanma” gibi anlamlara gelmiş.