Mısır sosu nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Mısır sosu nasıl hazırlanır?
  2. Evde yağlı mısır nasıl yapılır?
  3. Bardakta soslu mısır nasıl yapılır?
  4. Gevrek mısır çerezi nasıl yapılır?
  5. Soslu mısır nasıl patlar?
  6. Gevrek mısır nasıl yapılır?
  7. Tuzlu ve yağlı mısır nasıl yapılır?
  8. Dondurulmuş bardak mısır nasıl yapılır?
  9. Bardakta mısır sosları nelerdir?
  10. Baharatlı mısır nasıl yapılır evde?
  11. Kuru mısır nasıl yumuşatılır?
  12. Tuzlu mısır nasıl yapılır?

Mısır sosu nasıl hazırlanır?

Soslu Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. ...
  2. Kremayı ekleyip kısık ateşte 2 dakika kadar kaynatın. ...
  3. Derin bir kaba aldığınız soslu mısırları, çeşnilendirmek ve birbirine bağlamak için rendelenmiş parmesan peyniri ve karabiber ilavesiyle sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Evde yağlı mısır nasıl yapılır?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Bardakta soslu mısır nasıl yapılır?

Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…

Gevrek mısır çerezi nasıl yapılır?

Çıtır Çıtır Mısır Kavurga Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz.
  2. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.

Soslu mısır nasıl patlar?

Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Gevrek mısır nasıl yapılır?

Çıtır Çıtır Mısır Kavurga Tarifi Yapılışı
  1. Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz.
  2. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.

Tuzlu ve yağlı mısır nasıl yapılır?

Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.

Dondurulmuş bardak mısır nasıl yapılır?

Buzluktan çıkarılan 450 gr donmuş mısır eriyen tereyağına ilave edilerek ocağın altı açılır (sulanmaması için) Sürekli karıştırılarak yaklaşık 5 dakika kadar mısırlar pişirilir. Karıştırırken içerisine bir silme çay kaşığı tuz ve arzuya göre karabiber eklenir. Ocaktan alınarak sıcak sıcak bardaklara alınır.

Bardakta mısır sosları nelerdir?

Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.

Baharatlı mısır nasıl yapılır evde?

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.

Kuru mısır nasıl yumuşatılır?

Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek. Pişmesine yakın içine tuz atıp pişirmeye devam ediyoruz.Süzüp soğumadan tereyağı ile karıştırılarak sıcak sıcak servis edip kaşık kaşık yiyoruz.

Tuzlu mısır nasıl yapılır?

Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun. Tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz daha açın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. Mısırların patlama sesi kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın.