Güllaç tatlısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Güllaç tatlısı nasıl yapılır?
  2. Güllacın sütü kaynatılır mı?
  3. Güllaç sütü nasıl olmalı?
  4. Güllaç glutenli mi?
  5. Güllaç neden hamur olur?
  6. Güllaç soğuk sütle yapılır mı?
  7. Güllaç içinde ne var?
  8. Güllaç ne kadar beklemeli?
  9. Güllaç kaç saat sonra yenir?

Güllaç tatlısı nasıl yapılır?

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
  2. 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. ...
  3. 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
Daha fazla öğe...

Güllacın sütü kaynatılır mı?

Önce süt ocakta kaynatılır. ... Süt 45 derece sıcaklığa geldiğinde güllaç yaprağı ile buluşturulur. (Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süte batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir (yani yoğurt mayalar gibi) Güllacın yapılacağı tepsiye önce bir-iki kepçe süt dökülür.

Güllaç sütü nasıl olmalı?

Müşterilerinizin beğenisini kazanacak güllaç yapımı için güllaç yaprakları kadar önemli bir diğer unsur süt kullanımıdır. Bu doğrultuda güllaç tarifinde kullanılan sütün tam yağlı olması gerekmektedir. Tam yağlı süt, tatlının çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Güllaç glutenli mi?

Artık glütensiz olarak da bulunabilen bu tadın en önemli özelliği yemesi kadar görüntüsüyle de insana haz veren bir lezzet olmasından ileri gelmektedir. Üstelik bilinen tatlılara oranla çok da hafifi olan güllaç, hem kendinize hem de sevdiklerinize vereceğiniz en benzersiz ödüllerden biridir.

Güllaç neden hamur olur?

Sütün çok ılık,yada çok soğuk olması halinde de güllaç yaprakları sütü çekemez. Çok sıcak olursada güllaç yaprakları hamur olur.

Güllaç soğuk sütle yapılır mı?

Ardından işin en önemli noktası olan sütlü şerbetini yapmaya başlayın. Güllacın tazecik sütlerle yapılanı makbul. ... Çok soğuk olursa da sütünü çekmez. Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli.

Güllaç içinde ne var?

Sütlü bir tatlı olan güllaç, ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür. Güllaçın içinde süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur.

Güllaç ne kadar beklemeli?

Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli. Kullanacağınız borcam ya da tepsinin tabanına hazırladığınız bu şerbetten 3-4 kepçe kadar dökün ve yarısından azını tane güllaç yaprağını tabanına yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika kadar sütü yapraklar çekene kadar bekletin.

Güllaç kaç saat sonra yenir?

Tüm yapraklar aynı şekilde sarıldıktan sonra kalan sütün içerisine bir yemek kaşığı gül suyu ilave edilir. Son olarak hazırlanan süt güllaçların üzerine gezdirilerek, tatlının üzeri süslenir. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazırdır.