Ciltte renk değişimi neden olur?

İçindekiler:

  1. Ciltte renk değişimi neden olur?
  2. Ten rengi zamanla değişir mi?
  3. Hangi hastalık yüzü karartır?
  4. Ten rengi değişir mi?
  5. Ten rengi kararması nasıl geçer?
  6. Neden insanların ten rengi farklı?

Ciltte renk değişimi neden olur?

Vücudun herhangi bir yerinde renk değişikliği olması, ya da diğer bir adıyla ala, tıptaki adıyla vitiligo cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı sebeplerden ötürü hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır.

Ten rengi zamanla değişir mi?

Yerli halklarda bulunan insan ten rengi enlemlere göre değişir. Bunun karşılığı olarak, çıplak ten tüm yıl boyunca güneşten yayılan UV ışınlarına karşı savunmasız kalıyor.

Hangi hastalık yüzü karartır?

Aşırı stres cildin kararmasına neden oluyor. Şengör, ayrıca son zamanlarda 30-45 yaş arasındaki kadınlarda görülme sıklığı artan Hashimoto tiroiditi hastalığına dikkat çekiyor. Dr. Betül Şengör, "Bu hastalıkta ciltte hem kuruluk hem de akne görülebilirken, bazen de melasma isimli hormonal lekeler de gözlenebiliyor.

Ten rengi değişir mi?

Yerli halklarda bulunan insan ten rengi enlemlere göre değişir. Bunun karşılığı olarak, çıplak ten tüm yıl boyunca güneşten yayılan UV ışınlarına karşı savunmasız kalıyor. Bu durumda (neredeyse 1 veya 2 milyon yıl önce) koyu renkteki ten rengi folik asit depolarını korumakta avantaj sağlıyordu.

Ten rengi kararması nasıl geçer?

Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.

Neden insanların ten rengi farklı?

İnsanlar sarıdan kızıla, beyazdan siyaha farklı ten renklerine sahip olabiliyor. Ten rengini belirleyen ise deride bulunan melanin pigmentinin türü ve miktarı. Melanin derimize, gözümüze, saçımıza renk veren pigmenttir ve derinin epidermis tabakasında bulunan melanosit hücreleri tarafından üretilir.