Burçlar ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Burçlar ne anlama gelir?
  2. Burç nedir ne ise yarar?
  3. Burçların Özellikleri neye göre belirlenir?
  4. Burç nerede kullanılır?

Burçlar ne anlama gelir?

Burûc kelimesi “açığa çıkmak, görünmek, saray ve köşk” anlamlarına gelen burcun çoğuludur. Astronomi terimi olarak burç, güneşin bir yılda takip ettiği düşünülen yörüngenin içlerinden geçtiği, belli sembollerle gösterilen on iki takım yıldızından her birini ifade eder.

Burç nedir ne ise yarar?

Burç, insanın doğum anında Güneş'in hangi pozisyonda olduğunu gösteren göksel bir alanın sembolik ifadesidir. ... Burçlar takımyıldızlardır. Horoskop olarak çizdiğimiz göksel haritada ise 360 derecelik tam daire üzerinde, yaklaşık 30'ar derecelik 12 bölümdürler.

Burçların Özellikleri neye göre belirlenir?

Güneşin 12 eşit parçaya bölünerek oluşan hareketlerini gösteren çizelgeye Zodyak adı verilir. Kişinin burcu doğumu esnasında güneşin bulunduğu bölgeye göre belirlenir. Sonuç olarak burçların belirlenmesinde güneşin dünya tarafından gözlemlenen hareketleri esas alınmıştır. Burçlar 0 derecede koç burcu ile başlar.

Burç nerede kullanılır?

Burçlar genellikle makinelerin bağlantı yerlerinde bulunan ve hareketi aktarmak, ani hareketleri ve titreşimleri önlemek için kullanılır. Genellikle makine elemanları arasındaki boşlukları ve kasıntı oluşmasını engellemek için kullanılır.