MİT'in amacı nedir?

İçindekiler:

  1. MİT'in amacı nedir?
  2. MİT personel alımı nasıl olur?
  3. MİT'e nasıl girilir?
  4. Siyasi kolluk nedir?
  5. Özel güvenlik kolluk mudur?

MİT'in amacı nedir?

MİT ülkeye yönelik yürütülen tüm istihbarat faaliyetlerine de karşı koymaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı'na bu görevler dışında herhangi bir görev verilemez. MİT'in en önemli görevi ülkedeki iç ve dış istihbaratı sağlamaktır.

MİT personel alımı nasıl olur?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT'e nasıl girilir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 35 yaşını doldurmamış olmak.
  3. En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

Siyasi kolluk nedir?

Adli kolluk; kanunlarda suç olarak belirtilen eylemlerin işlenmesi sonucu adli kovuşturma amacıyla yürütülen bastırıcı nitelikteki faaliyetleri, siyasi kolluk; devletin bağımsızlığına, bütünlüğüne, milletin ve ülkenin bölünmezliğine, cumhuriyete ve demokrasiye karşı içten ve dıştan gelebilecek saldırılara ve tehditlere ...

Özel güvenlik kolluk mudur?

Devlet ve yetkili diğer kamu tüzel kişilerince, özel kanunlar çerçevesinde kurulup teşkilatlandırılan; kendi hizmet alanında güvenliği sağlamak amacı taşıyan ve kendi kanunlarına göre silah taşıma ve kullanma yetkisine sahip kolluk kuvvetleridir. Özel güvenlik ise sivil kolluk olarak tanımlanabilir.