Iyi kabarmış kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Iyi kabarmış kek nasıl yapılır?
  2. En güzel kek nasıl pişirilir?
  3. Iyi bir kek nasıl olmalı?
  4. Granit kek kalıbını yağlamaya gerek var mı?
  5. Cıvık kek nasıl pişirilir?
  6. Kekin ıslak olması için ne yapmalı?
  7. Kekin kenarları neden kurur?
  8. Kekin içi Pişmezse ne yapmalı?

Iyi kabarmış kek nasıl yapılır?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

En güzel kek nasıl pişirilir?

Fırın ve Pişirme 180-200 derece çoğu kek için uygun bir ısıdır. Kek fırına konulunca 6-7 dakika sonra içinin iyi pişmesi için ısıyı 160 dereceye düşürebilirsiniz. Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kekin üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün.

Iyi bir kek nasıl olmalı?

Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır. O yüzden bu iki temel malzeme hep sizinle olmalı.

Granit kek kalıbını yağlamaya gerek var mı?

Granit kek kalıpları Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın.

Cıvık kek nasıl pişirilir?

Fırınınızın derecesini 120 derecelere kadar düşürün. Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir.

Kekin ıslak olması için ne yapmalı?

Özellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması son derece önemlidir. Çırpmak: İkinci püf noktası ise yumurta ve şekeri köpükleninceye kadar çırpmaktır. Şeker, yumurtanın içerisinde erimelidir. Islak kekin kıvamı, diğer kek harçlarına göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır.

Kekin kenarları neden kurur?

Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.

Kekin içi Pişmezse ne yapmalı?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.