Dijital ehliyet Nasıl Başvurulur?

İçindekiler:

  1. Dijital ehliyet Nasıl Başvurulur?
  2. Dijital ehliyet yenileme başvurusu nasıl yapılır?
  3. Dijital ehliyet yenileme nereden yapılır?
  4. 2021 dijital ehliyet nereden alınır?
  5. Dijital ehliyet randevusu nasıl alınır?
  6. Dijital ehliyet kaç yıl geçerli?
  7. Dijital ehliyet yenileme kaç günde gelir?
  8. Dijital takograf kartı harcı nasıl ödenir?
  9. Dijital ehliyet nasıl alınır Kocaeli?

Dijital ehliyet Nasıl Başvurulur?

Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.

Dijital ehliyet yenileme başvurusu nasıl yapılır?

Ön başvurular internet üzerinden alınacak, ön başvurunun ardıından sürücüler şahsen TOBB tarafından yetkilendirilmiş Odalara gerekli belgelerle giderek başvuru işlemini tamamlayacaktır. Başvuru sahipleri Odalara gitmeden ödemeyi gerçekleştirmiş olmalıdırlar.

Dijital ehliyet yenileme nereden yapılır?

Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.

2021 dijital ehliyet nereden alınır?

Online olarak dijital ehliyet başvurusu yapmak isteyenler, TOBB internet sitesi üzerinden dijital ehliyetlerini alabilirler. Dijital ehliyeti; uluslararası taşımacılık yapan sürücüler ve bunun yanında SRC 1-2-3-4-5 belgelerinden birine sahip olan vatandaşlar tarafından yapılabilmektedir.

Dijital ehliyet randevusu nasıl alınır?

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını internet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden ulaşacakları başvuru ekranı aracılığıyla yapacaklardır.

Dijital ehliyet kaç yıl geçerli?

Dijital ehliyet ücreti: Sürücü kartları 130 TL, şirket ve servis kartları 400 TL'dir. Dijital ehliyetin geçerlilik süresi: Sürücü ve şirket kartları beş yıl, denetim kartları iki yıl ve servis kartları bir yıl geçerli olacaktır. İmza Sirküleri aslı ve fotokopisi (Aslı kontrol edildikten sonra geri verilecektir.)

Dijital ehliyet yenileme kaç günde gelir?

Kart verme otoritesi geçerli bir başvuru aldığı andan itibaren 5 gün içerisinde yeni bir kart vermekle yükümlüdür. Bu esnada sürücü yolculuğunun sonunda araçtaki takograf cihazında kaydedilen sürüş ve dinlenme sürelerinin çıktılarını almalı, kişisel bilgilerini ekleyip çıktıları imzalamalıdır.

Dijital takograf kartı harcı nasıl ödenir?

T.C. Vakıflar Bankası'nın tüm şubelerinden ödeme yapılabilir. İnternet veya telefon bankacılığı aracılığıyla ödeme yapılabilmesi mümkün değildir. Sürücülerin kart ücretini yatırırken banka görevlisine ödeme numaraları ile sürücü kartı başvurusunda bulunduklarını söylemeleri gerekmektedir.

Dijital ehliyet nasıl alınır Kocaeli?

Sürücü belgesi ve SRC belgesi olan sürücüler başvurabilir. Başvuru, şahsen sürücü tarafından gerçekleştirilmelidir. Ön Başvuru İşlemi: Sürücüler, http://staum.tobb.org.tr internet adresinden ön başvuru işlemlerini başvuru merkezine gitmeksizin bireysel olarak yapmaları gerekmektedir.