Rapor sonucu nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Rapor sonucu nasıl yazılır?
  2. Raporda ne yazılır?
  3. Rapor dili nasıl olmalıdır?
  4. Raporda sonuç kısmına ne yazılır?
  5. Raporda özet olur mu?
  6. Araştırma raporu Nedir?
  7. Raporda Ad Soyad nereye yazılır?
  8. Sonuç bölümünde ne anlatılır?
  9. Sonuç bölümü ne demek?

Rapor sonucu nasıl yazılır?

Sonuç raporu A4 formunda beyaz kağıdın tek yüzüne Arial yazı karakterinde 12 punto ile tek satır aralıklı olarak yazılır. Bölüm başlıkları büyük harflerle yazılır. Paragraflara (dört) karakter boşluk bırakılarak başlanır. Soldan 2.5 cm, sağdan 2 cm, üstten ve alttan 2.5 cm boşluk bırakılır.

Raporda ne yazılır?

Önce ödevin/raporun adı yazılır. Ortalanması ve büyük harfle veya koyu renk yazılması adı kapaktaki diğer bilgilerden ayırmak açısından önemlidir. Çalışmanın adından sonra hazırlayanın adı, soyadı, numarası ve sınıfı yazılır. Bu bilgilerin altına son teslim tarihi eklenir.

Rapor dili nasıl olmalıdır?

Rapor hazırlanırken sade ve akıcı bir dil kullanılmalı, gereksiz bilgilerden ve sözcüklerden kaçınılmalıdır. Yazım kurallarına mutlaka dikkat edilmeli, rapor formatına uygun olarak kaleme alınmalıdır. İfadeler açık, net ve objektif olmalıdır.

Raporda sonuç kısmına ne yazılır?

Makalenin temeli Ancak sonuç bölümünde çalışmadan elde edilen bulgular yer alır ve bunlar doğrultusunda kısa bir değerlendirme yapılır. Hipotezin geçerliliği konusunda yargıda bulunulur. Hatta sonuca bağlı öneriler de bir arada işlenebilir.

Raporda özet olur mu?

Özet: Raporun özünü, gayesini, raporda incelenen temel fikirleri, varılan sonuçları ve yapılan tavsiyeleri kısaca belirtir. İçindekiler Tablosu: Raporun yapısını gösterir, raporda yer alan ana ve tali bölümlerin isimlerini içerir. Giriş: Raporun konusunu, amacını ve geliştirme bölümünü içerir.

Araştırma raporu Nedir?

Araştırma raporunun temel amacı, araştırma ile varılan sonucu başkalarına duyurarak bilgide birikimi ve denetlenebilirliği sağlamaktır.

Raporda Ad Soyad nereye yazılır?

Kapak (title page), ödevin/araştırma raporunun ilk sayfasıdır. Burada, ödevin/raporun adı, hazırlayanın adı, soyadı, numarası, sınıfı, ödevin son teslim tarihi, ödevi veren öğretmenin adı, hangi ders için hazırlandığı gibi bilgiler bulunur.

Sonuç bölümünde ne anlatılır?

Sonuçlar Bölümü Neleri İçerir?
  • Tablolarda, çizelgelerde, grafiklerde ve diğer şekillerde sunulan veriler (araştırma metni arasına veya ayrı bir sayfaya yerleştirilebilir)
  • Cümle biçimindeki anlamını açıklayan verilerin bağlamsal analizi.
  • Veri toplama, işe alım ve / veya katılımcılar hakkında rapor.
Daha fazla öğe...

Sonuç bölümü ne demek?

Yazıların sonuç bölümünde konunun bitirilişi yapılır. Fakat bu bitiriliş aslında verilen bilginin veya ana fikrin temelidir. Sonuç bölümü okuyuculara tüm okuduğu yazının kısa özetini çıkarır. Kişiler sonuç bölümünden tüm konu hakkında asıl anlaması gereken noktayı tespit edebilir.