Ehliyette B sınıfı nedir?

İçindekiler:

  1. Ehliyette B sınıfı nedir?
  2. B sınıfı ehliyet kursu kaç saat?
  3. Ehliyet ücreti 2021 Toplam ne kadar?
  4. Çift teker transit hangi ehliyet kullanır?

Ehliyette B sınıfı nedir?

B sınıfı ehliyeti otomobil ve kamyonet kullanımını sağlayan ehliyet sınıfıdır. Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücü adayları B sınıfı ehliyete başvurmalıdır. B sınıf ehliyete sahip olanlar aynı zamanda M, B1 ve F sınıfındaki tüm araçları kullanma yetkisine sahiptir.

B sınıfı ehliyet kursu kaç saat?

A, A1, A2,F,G ,M veya B1 farklı sürücü sınıfı Sürücü Belgesine sahip olan adaylar; B sınıfı Sürücü Belgesi (ehliyet)almak isterlerse, gerekli şartları taşımaları halinde B sertifika sınıfının direksiyon eğitiminin tamamına (14 Saat) katılmaları gerekmektedir.

Ehliyet ücreti 2021 Toplam ne kadar?

Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. 2021 yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir; A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 272 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 225 TL, Vakıf Payı: 45 TL, Toplam: 542 TL.

Çift teker transit hangi ehliyet kullanır?

B sınıfı ehliyet otomobil ve kamyonet kullanmak isteyenleri aldığı ehliyet türüdür. Ağır vasıta araçları kullanmak isteyen kişilerin de öncesinde B sınıfı ehliyet almaları gerekmektedir. Daha sonra ise kullanmamayı düşündükleri aracın ehliyetini almaları gerekmektedir.