Isırgan otunu nasıl tüketmeliyiz?

İçindekiler:

  1. Isırgan otunu nasıl tüketmeliyiz?
  2. Isırgan tohumu neye yarar?
  3. Isırgan tohumu zayıflatır mı?
  4. Yaş ısırgan otu Nasıl Kullanılır?
  5. Kurutulmuş ısırgan otu nerelerde kullanılır?

Isırgan otunu nasıl tüketmeliyiz?

ISIRGAN OTU NASIL TÜKETİLMELİ? Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.

Isırgan tohumu neye yarar?

Isırgan otu tohumu, böbrek taşı oluşumunu önler. Bu tohum, safra kesesi ve mesanede taş ve kum oluşumunu engeller. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Isırgan otunun içinde yüksek oranda C vitamini bulunur.

Isırgan tohumu zayıflatır mı?

Isırgan otunun birçok faydası bulunur. Bu önemli özellikler arasında bulunan toksin atıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Bunun yanında idrar söktürücü özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde kilo vermeniz kolaylaşacaktır.

Yaş ısırgan otu Nasıl Kullanılır?

ISIRGAN OTU ÇAYI NAZIR HAZIRLANIR? Kurutulmuş ısırgan otundan bir yemek kaşığı alarak kaynayan suya atın ve ocağın altını kapatın. 10 dakika demlenmeye bırakın. Fincana süzdükten sonra içebilirsiniz.

Kurutulmuş ısırgan otu nerelerde kullanılır?

Isırgan otu genellikle eller, dizler, kalçalar ve omurgada eklem ağrısı yaşayan osteoartrit ve artrit hastalarının sıkıntılı bölgelerine haricen sürülerek ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca ağız yoluyla alındığında da rahatlama sağlayabilir. Eklem ağrıları için ısırgan otu banyoları tavsiye edilir.