Konkordato iflas mıdır?

İçindekiler:

  1. Konkordato iflas mıdır?
  2. Şirket konkordato ilan ederse ne olur?
  3. Konkordato nedir türleri nelerdir?
  4. Konkordato hangi borçları kapsar?
  5. Şirket iflas ederse ne olur?
  6. Konkordato imtiyazlı alacaklar nelerdir?
  7. Konkordato sürecinde alacaklara faiz işler mi?
  8. Konkordato süresi dolunca ne olur?

Konkordato iflas mıdır?

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar ...

Şirket konkordato ilan ederse ne olur?

Başka bir ifadeyle şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntemdir. ... Konkordato ilan eden şirketlere, (mahkemenin belirlediği zaman diliminde) alacaklılar haciz işlemi yapamaz, bankalar kredi borçlarını tahsil edemez ve ipotekler satışa çıkarılamaz.

Konkordato nedir türleri nelerdir?

Konkordato Çeşitleri İİK'da düzenlenen resmi (adli) konkordato üç şekilde yapılabilir: adi konkordato, iflastan sonra (iflas içi) konkordato ve malvarlığının terki suretiyle konkordato. Adi konkordato da, tenzilat konkordatosu veya vade konkordatosu şeklinde yapılabilir.

Konkordato hangi borçları kapsar?

Borçlarını, vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya indirim yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilir.

Şirket iflas ederse ne olur?

Ticaret Mahkemesinin iflasa karar verdiği anda, borçlu (müflis) hakkında iflas açılmış olur. İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir.

Konkordato imtiyazlı alacaklar nelerdir?

1-) Konkordatonun Hükümleri (İİK m. 308/c) :
  • İmtiyazlı alacaklar (İşçi alacakları, nafaka alacakları)
  • Rehinli alacaklıların rehnin kıymetini karşılayan miktardaki alacakları,
  • Bir malın aynından doğan amme alacakları,
  • Mühlet içinde komiserin izniyle akdedilmiş sözleşmelerden doğan alacaklar,

Konkordato sürecinde alacaklara faiz işler mi?

7101 sayılı Kanunun 22 maddesi ile faiz konusu 294/3 maddesi hükmünde şöyle düzenlenmiştir; “Tasdik edilen konkordato projesi aksine hüküm içermediği takdirde kesin mühlet tarihinden itibaren rehinle temin edilmemiş her türlü alacağa faiz işlemesi durur”. ...

Konkordato süresi dolunca ne olur?

Konkordato süresinin ilanından sonra borçlu şirket, mallarını rehin edemez, taşınmaz mallarını satamaz, taşınmaz malları üzerinde mülkiyet hakkını kısıtlayıcı haklarlar oluşturamaz, mallarını bağışlayamaz rehin veremez.