Izmir Gümüldür nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Izmir Gümüldür nasıl bir yer?
  2. Gümüldür sahil hangi şehirde?
  3. Izmirin hangi ilçelerinde deniz var?
  4. Gümüldür hangi ile bağlıdır?
  5. Izmir Gümüldür nerelere yakın?
  6. Menderes Gümüldür arası kaç kilometre?
  7. Gümüldür ilçe mi?
  8. Selçuk da deniz var mı?
  9. İzmir'in denize kıyısı var mıdır?

Izmir Gümüldür nasıl bir yer?

Mandalina denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Gümüldür, mavi bayraklı güzel koyları, uzum kumlu plajları ve bünyesinde barındırdığı antik kentleri ile saklı bir tatil cennetini andırmaktadır. Beldenin her bir köşesinde mandalina bahçesi bulunmakta olup; bu bahçeler bölgeye ayrı bir renk katmaktadır.

Gümüldür sahil hangi şehirde?

İzmir kent merkezine 50 km uzaklıkta bulunan Gümüldür, Menderes'e 28 km, Özdere'ye 18 km, Seferihisar'a 30 km, Kuşadası'na 54 km, Selçuk'a 46 km, İstanbul'a 537 km, Ankara'ya 639 km, Bursa'ya ise 394 km uzaklıkta.

Izmirin hangi ilçelerinde deniz var?

İzmir'de Denize Girilecek Yerleri Özetlemek Gerekirse:
  • Karaburun, Akvaryum Plajı ...
  • Çeşme, Ilıca Plajı ...
  • 3. Seferihisar, Akkum Plajı ...
  • Urla, Demircili Köyü, Melengeç Plajı ...
  • Çeşme, Dalyan, Kocakarı Plajı ...
  • Çeşmealtı, Mavi Plaj. ...
  • 7. Urla, TCDD Kampı ...
  • 8. Eski Foça, Halk Plajı
Daha fazla öğe...

Gümüldür hangi ile bağlıdır?

Satsuma mandalinasıyla bilinen Gümüldür, İzmir'in Menderes ilçesinin sahil mahallesi. Maviyle yeşilin buluştuğu bir noktada, İzmir'in güneyinde, Ege Denizi kıyısında bulunan Gümüldür, 7 km'lik sahil şeridi, mavi bayraklı plajları, farklı bütçelere hitap eden konaklama tesisleri ile yaz turizminin gözdesi.

Izmir Gümüldür nerelere yakın?

İzmir şehir merkezinin güneyinde, Menderes ilçesi sınırlarında bulunan Gümüldür, Ege Denizi kıyısında, batısında Payamlı, doğusunda Özdere, güneyinde Ege Denizi ve kuzeyinde Tahtalı Barajı ile çevrili.

Menderes Gümüldür arası kaç kilometre?

Menderes ilçesine bağlı olan Gümüldür ile ilçe merkezi arasında biraz mesafe bulunuyor. Bu yüzden Menderes'e gelince Gümüldür'ün hemen yanı başınızda olduğunu düşünmeyin, henüz kat etmeniz gereken yaklaşık 35 km'lik bir yolunuz bulunuyor.

Gümüldür ilçe mi?

Gümüldür Özdere Ürkmez ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi anlamda ilçe olmayı çoktan hak etmiştir. Devletten aldığından fazlasını, devlete veren bir İzmir/menderes GÜMÜLDÜR köyüdür. GÜMÜLDÜR'nin ilçe olmasıyla hem Gümüldürlürler, hem de komşu köyler derin bir nefes alacaktır.

Selçuk da deniz var mı?

Selçuk tatilinizde, bölgede denize girebileceğiniz plajlar oldukça sınırlıdır. İlçeye yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan ve Aydın'ın Kuşadası'nda yer alan Kuştur Plajı da Selçuk tatilinizde günübirlik deniz tatili için tercih edebileceğiniz bir yerdir.

İzmir'in denize kıyısı var mıdır?

İzmir, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. ... İzmir'in batısında denizi, plajları ve termal merkezleriyle Urla Yarımadası uzanır.