Brezilyanin kac başkenti var?

İçindekiler:

  1. Brezilyanin kac başkenti var?
  2. Sao Paulo nerenin başkenti?
  3. Brezilya hangi il?
  4. Sao Paulo hangi ülkede?
  5. Brezilya hangi ülkeye bağlı?
  6. Brezilya hangi kıtada yer alır?
  7. Sao Paulo hangi eyaleti?

Brezilyanin kac başkenti var?

Federal bir devlet olan Brezilya'da 26 eyalet vardır. Başkenti Brasilia'dır. En büyük şehri ise Sao Paulo'dur. Diğer önemli şehirleri Salvador ve Rio de Janeiro'dur.

Sao Paulo nerenin başkenti?

Sao Paulo eyaletinin başkenti olan Sao Paulo, güney yarımkürenin en büyük şehri, dünyanın 3. büyük metropolü ve Brezilya'nın sanayi, ticaret, finans ve kültür merkezidir.

Brezilya hangi il?

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan, kıtanın neredeyse bütün merkezini ve kuzeydoğu bölgesini kaplayan, en büyük ve en kalabalık ülkedir. Brezilya'nın başkenti Brasília'dır. Atlas Okyanusu'na uzun bir kıyısı vardır.

Sao Paulo hangi ülkede?

São Paulo (okunuş: [sɐ̃w̃ ˈpawlu]), Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve ülkenin başlıca sanayi merkezlerinden biridir. 12 milyonu aşan nüfusuyla Güney Amerika'nın en büyük kentidir.

Brezilya hangi ülkeye bağlı?

República Federativa do Brasil (yardım·bilgi)), Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika'nın %47,7'sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur.

Brezilya hangi kıtada yer alır?

Güney Amerika Brezilya/Kıta

Sao Paulo hangi eyaleti?

São Paulo ( port. São Paulo ) ülkenin güneydoğusunda yer alan Brezilya'nın en kalabalık ve gelişmiş eyaletidir . İdari merkez, aynı zamanda Brezilya'nın ve tüm Güney Amerika'nın en büyük şehri olan São Paulo şehridir.