Marmara bölgesinde tarım faaliyetleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Marmara bölgesinde tarım faaliyetleri nelerdir?
  2. Marmara bölgesinde turizm gelişmiş midir?
  3. Trakya ne yetişir?
  4. Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri nelerdir?
  5. Tekirdağ Kırklareli ve Edirne'de ayçiçeği bol miktarda yetiştirilir mi?
  6. Tekirdağ yetişen tarım ürünleri nelerdir?
  7. Şarköyde ne yetişir?
  8. Çanakkale yetişen tarım ürünleri nelerdir?
  9. Yalovada hangi tarım ürünleri yetişir?

Marmara bölgesinde tarım faaliyetleri nelerdir?

Marmara Bölgesi'nin tarım faaliyetleri nelerdir?

  • Buğday. Bilindiği gibi, buğday, kurak yerlerde halkın geçim kaynağıdır. ...
  • Arpa. Arpada buğday bitkisinin özelliklerini taşır. ...
  • Mısır. Mısır tarımı, Marmara Bölgesi'nde özellikle Güney Marmara bölümünde, Balıkesir İli ve çevresinde yaygındır. ...
  • Çeltik. Çeltik üretimi, Marmara Bölgesi'nde en çok Edirne'de görülür. ...
  • Yulaf.

Marmara bölgesinde turizm gelişmiş midir?

Marmara Bölgesi doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliğiyle de turizmde önemli bir paya sahiptir. Türkiye turizm gelirinin % 50 sini bu bölge sağlamaktadır. İstanbul ve Bursa bölgenin iki önemli turizm merkezidir. Ayrıca Edirne, İznik, Çanakkale ve Gelibolu tarihi turizmin geliştiği yerlerdir.

Trakya ne yetişir?

Trakya'da tarımı yapılan ürünlerin başında buğday(Triticum aestivum L.), ayçiçeği(Helianthus annus L.) ve çeltik(Oryza sativa L.) gelmektedir.

Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri nelerdir?

Kültürü yapılarak üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler ise kekik başta olmak üzere adaçayı, thyme, nane, rezene, papatya , biberiye, anason ,dereotu, ekinezya, fesleğen, kimyon ,hardal, haşhaş, kapari, keten, kırmızıbiber, kişniş, lavanta, safran, susam, ve yağ gülüdür.

Tekirdağ Kırklareli ve Edirne'de ayçiçeği bol miktarda yetiştirilir mi?

Ayçiçeği üretimi en çok 267 bin 12 ton ile Tekirdağ'da gerçekleşmiştir. Tekirdağ'ı 226 bin 573 ton ile Edirne, 217 bin 634 ton ile Konya, 188 bin 998 ton ile Kırklareli ve 134 bin 361 ton ile Adana izlemiştir.

Tekirdağ yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Başlıca tarım ürünleri arasında buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı, kolza ve soğan yetişir. Sebze üretimi çok ilerlemiştir. Elde edilen domatesle bol miktarda patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, tâze soğan ve sarmısak İstanbul'a sevkedilir.

Şarköyde ne yetişir?

Alanın ekonomik yönden en çok gelir getiren asıl karakteristik ürünleri ise üzüm ve zeytin olup, kiraz, ceviz ve elma gibi ürünlerin de önemi vardır. Zeytin Tekirdağ ilinde sadece Şarköy'de yetişmektedir. Alanda zeytinyağı ve şarap üretimi orijinallik taşımaktadır.

Çanakkale yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Çanakkale'de ekilen arazi 200.

Yalovada hangi tarım ürünleri yetişir?

Yalova'nın sahil kesimlerinde ziraat şekerparesi, aldeniz, ninfa tritina, tropikal, çağataybey kayısı çeşitlerini dikebilirsiniz.Yayla kesimlerinde ise bebeko, al kayısı, aldeniz, çağataybey, roksana, şekerpare, hasanbey, kabaaşı, vitolla, karacabey, aurora , tokalı, Iğdır şalağı kayısı, hasanbey, kabaaşı kayısı ...