Bir yerde doğal koşulların etkisiyle en çok yetiştirilen tarım ürününe o yer için mono kültür bitki denir Buna göre aşağıdakilerden hangisinde verilen tarım ürünü yer eşleştirmesi bu duruma örnek oluşturmaz?

İçindekiler:

  1. Bir yerde doğal koşulların etkisiyle en çok yetiştirilen tarım ürününe o yer için mono kültür bitki denir Buna göre aşağıdakilerden hangisinde verilen tarım ürünü yer eşleştirmesi bu duruma örnek oluşturmaz?
  2. Ilkel tarım ne demek?
  3. Intansif yöntem nedir?
  4. Yarı entansif besi nedir?
  5. Mera kiralamak için nereye başvurulur?
  6. Köy Merasından kimler faydalanır?
  7. Imar barışı meraları kapsıyor mu?
  8. 3 Derece Doğal Sit alanına ev yapılabilir mi?

Bir yerde doğal koşulların etkisiyle en çok yetiştirilen tarım ürününe o yer için mono kültür bitki denir Buna göre aşağıdakilerden hangisinde verilen tarım ürünü yer eşleştirmesi bu duruma örnek oluşturmaz?

Bir yerde doğal koşulların etkisiyle en çok yetiştirilen tarım ürününe o yer için mono kültür bitki denir. Aşağıdakilerden hangisinde verilen tarım ürünü, yer eşleştirmesi bu duruma örnek oluşturmaz? sorunun cevabı "Pamuk - Artvin" dır.

Ilkel tarım ne demek?

Kapsamlı tarım, yaygın tarım, kaba tarım veya ilkel tarım; alan büyüklüğüne oranla az miktarda insan gücü, gübre ve anaparanın kullanıldığı tarım yöntemidir. Genellikle koyun ve sığır otlatmak için kullanılmakta olup buğday ve arpa yetiştirilmesine de olanak sağlamaktadır.

Intansif yöntem nedir?

"Yoğun tarım" olarak da bilinen intansif tarım, topraktan yüksek verim elde etmek amacıyla çeşitli yöntemlerin uygulandığı bir tarım metodudur. İntansif tarımda; modern, bilimsel ve teknolojik yöntemler kullanılmaktadır. Az gider ve az emekle yapılan ekstansif tarımın tam tersidir.

Yarı entansif besi nedir?

Yarı Ekstansif Besi Genç sığırları ilk bir yıl kadar mera şartlarında tutmak ondan sonra yoğun besiye alarak kesim olgunluğuna getirmek şeklinde tanımlanabilir. Karkas randımanı ve et kalitesi mera besisinden daha yüksektir.

Mera kiralamak için nereye başvurulur?

Mera kiralama dilekçesi Göçerler ve sürü sahiplerinin kiralayacakları mera, yaylak ve otlakıyeler için aşağıda istenen belgeler ile birlikte ihale tarihine kadar il Mera Komisyonuna Ol Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne) dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Köy Merasından kimler faydalanır?

Madde 28 - Orman bölgelerindeki köy ve belediyelere tahsis edilen mera, yaylak ve kışlaklardan o köy veya belediye halkı, bu Kanun ve 6831 sayılı Orman Kanunu gereğince konulan kayıtlara uymak şartı ile yararlanırlar.

Imar barışı meraları kapsıyor mu?

İmar barışı mera alanlarını kapsıyor mu? Meralar ve harman yerleri de 4342 sayılı Mera Kanunu'na tabidir. ... Bu nedenle bu alanlarda yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi Mera Kanunu veya Orman Kanunu uyarınca yıkım kararı verilmesi ve yapıların yıkılması mümkündür.

3 Derece Doğal Sit alanına ev yapılabilir mi?

Peki, 3.derece sit alanına ev yapılabilir mi? 3. Derece Doğal Sit: Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yolunda, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de göz önünde tutularak konut kullanımına da açılabilecek alanlardır.