Mabed kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mabed kelimesinin anlamı nedir?
  2. Mabeddir O ne demek?
  3. Cezbedicilik nedir?
  4. Mabedi ne anlama gelir?
  5. Ebediyen mi?
  6. Afakını ne demek TDK?
  7. Cezbedici olmak ne demek?

Mabed kelimesinin anlamı nedir?

Bendimi, elbise, ceket ve abiye gibi kıyafetlerin yen kısmına açılan küçük delik anlamına gelir. Kelimenin bir diğer anlamı ise düğmedir. İstiklal Marşında geçen ''bendimi çiğner aşarım'' dizesinde ise önüme kurulmuş olan tüm engelleri aşar geçerim anlamına gelir.

Mabeddir O ne demek?

Mabet kelimesi, ibadet edilen yer anlamına gelir. Örneğin Müslümanlar için camiler ve Kabe bir mabettir. Kilise, şapel ve manastırlar ise Hristiyanların ibadet yeri ve mabedi sayılır.

Cezbedicilik nedir?

Cezbedici olmak ne demek? 1-)Çekici, Enteresan, Dikkat Çeken.

Mabedi ne anlama gelir?

Toplu olarak ibadet edilmek için yapılmış yer, ibadethane, tapınak. Putperestlerin bir ilâh adına yaptıkları tapınak. Dinin icaplarını, emirlerini, yasaklarını öğretmek ve bunlara uyulmasını sağlamak.

Ebediyen mi?

Ebediyen mi?” yoksa “Ebedeyen mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ebedeyen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ebediyen şeklinde olmalıdır.

Afakını ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında afaki kelimesi 'önemsiz ve gereksiz' şeklinde yer almaktadır. Aynı zamanda bir kaynağa dayanmayan ve hayali olarak da dile getirebiliyor.

Cezbedici olmak ne demek?

Cezbedici olmak ne demek? 1-)Çekici, Enteresan, Dikkat Çeken.