Özge TDK ne demek?

İçindekiler:

  1. Özge TDK ne demek?
  2. Öyge ne demek?
  3. Hira Arapça ne demek?
  4. Ömer ne demek Osmanlıca?
  5. Hirayi ne demek?
  6. Ezgi sözcüğü Türkçe midir?

Özge TDK ne demek?

Özge TDK Anlamı Özge sözcüğü TDK sözlüğünde ve isimler sözlüğünde de açıklanmaktadır. TDK bu sözcüğü "başka, başkalık" anlamında ele almaktadır. TDK'ya göre bu isim farklı, diğer ve gayrı anlamlarına gelmektedir. Özge ismi bazı yerlerde yürekli kimse anlamında kullanılır.

Öyge ne demek?

1. Başka, gayrı, diğer. Yabancı, ağyar.

Hira Arapça ne demek?

İki anlamı da ifade eden Hira ismi Arapça kökenli bir isimdir. Arapçada arayış anlamını ifade eden bu isim Suudi Arabistan'da yer alan bir dağın da adıdır. ... Hira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.

Ömer ne demek Osmanlıca?

Ömer, kelime anlamı olarak hayat, canlılık, yaşama sebebi gibi derin manalar taşımaktadır. ... Arapça kökenli bir kelime olan Ömer, bu anlamlarıyla İslam halifesi Ömer Bin Hattab'ın ismidir. Halife Ömer adaletiyle adından sıklıkla söz ettirmiştir.

Hirayi ne demek?

Anlamı: "Kutsal iyiliğe giden yol, karanlıktan geçer." Kutsal bir iyilik hayal eden birinin ilk önce karanlıktan geçmesi ve ayakta kalması gerekiyordu.

Ezgi sözcüğü Türkçe midir?

Ezgi Türkçe kökenli bir isimdir. Aynı zamanda Türkçede çok beğenilen ve yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Türkçe içerisindeki anlamına bakıldığında ise 'belli bir kurala göre oluşturulmuş olan, kulakta haz uyandıran ses dizisi' şeklinde yer aldığı görülüyor.