Portakal suyu hamilelere zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Portakal suyu hamilelere zararlı mı?
  2. Hamileler portakal yiyebilir mi?
  3. Hamilelikte havuç suyu içilir mi?
  4. Hamilelikte visne suyu icilir mi?

Portakal suyu hamilelere zararlı mı?

Ziya Mocan, anne adaylarına hem kendilerinin hem de bebeklerinin sağlığını koruyacak önerilerde bulundu. Mocan, “Gebelikte portakal suyundaki fruktoz direk bebeğe geçebilir ve bebeğin kilolu doğmasına, şeker hastası olmasına sebep olabilir. Bunun yerine 1 porsiyon elma ya da armut yenmeli” uyarısını yaptı.

Hamileler portakal yiyebilir mi?

Hamileliğin 13. haftası olan ikinci trimestrde kalsiyum zengini süt, yoğurt ve peynirin yanı sıra yenilecek meyve ve sebzelere de dikkat edilmesini isteyen uzmanlar, bu dönemde portakal tüketmemesini, portakal yerine elma ya da armut tüketmesini öneriyor.

Hamilelikte havuç suyu içilir mi?

Havuç suyu, hamilelikte de güvenle tüketilebilir ve hamileliğe bağlı birçok rahatsızlığın önlenmesinde etkili olur. İçeriğindeki kalsiyum, folat, potasyum, magnezyum ve A vitamini, sağlıklı bir hamileliği ve bebek gelişimini destekler.

Hamilelikte visne suyu icilir mi?

Hamilelikte Vişne Yemek/Vişne Suyu İçmek Zararlı ? Her şey gibi, vişne yerken de aşırıya kaçmak, bazı problemlere neden olabilir. Gebelikte vişne yemek zararsızdır, ancak aşırı tüketildiğinde, şişkinlik, gaz ve karın ağrısı gibi şikayetlere neden olabilir. Ayrıca belli gıdalara isteksizlik gelişebilir.