Hinterland nedir lojistik?

İçindekiler:

  1. Hinterland nedir lojistik?
  2. Hub limanı ne demektir?
  3. Limanlar neden önemlidir?
  4. Terminal türleri nelerdir?
  5. Limbo nedir lojistik?
  6. Liner ve Tramp Taşımacılık nedir?
  7. Liner taşımacılık nedir?
  8. Tramp Shipping Nedir?
  9. Düzensiz hat tasimaciligi nedir?
  10. Kuru yükler nelerdir?
  11. Düzensiz hat taşımacılığı nedir?
  12. Lojistik denizyolu taşımacılığı nedir?

Hinterland nedir lojistik?

İç Bölge – Hinterland sözlük anlamı Liman, demiryolu istasyonu gibi lojistik merkezlerin hizmet verdiği karasal bölge.

Hub limanı ne demektir?

5.

Limanlar neden önemlidir?

Limanlar sadece bulundukları bölgenin değil tüm ülke ekonomisi ve komşu ülke ekonomileri ile de yakından ilgilidir. Ülke ekonomisi açısından çok önemli olan limanların verdiği hizmetler açısından gelişen talebi karşılayacak arza sahip olması, ekonomik gelişmeleri karşılayacak sosyal ve fiziki kapasitede olması gerekir.

Terminal türleri nelerdir?

Terminaller belirli bir yük türünün elleçlenmesinde uzmanlaşmış tesislerdir. Birçok gemi türü olduğundan dolayı terminaller de çeşitlerine ayrılırlar....Bunlar;

  • Sıvı Dökme Yük Terminali.
  • Kuru Yük Dökme Terminali.
  • Genel Yük Terminali.
  • Konteyner Terminali.
  • Tekerlekli Yük Terminali.
  • Yolcu Terminali.

Limbo nedir lojistik?

Limbo : Bir şeyin bir taraftan diğer tarfa aktarılması.

Liner ve Tramp Taşımacılık nedir?

Tramp taşımacılığa kıyasla mal kıymeti daha yüksek yükler taşınır. Buradan da anlaşılacağı gibi Liner taşımacılığında ile daha çok yapılmış eşya türünde yüklerin sevkiyatı yapılırken, tramp taşımacılığında genelde ham madde türünde yüklerin sevkiyatı yapılır. Gemi liner taşımacılığında esas unsurdur.

Liner taşımacılık nedir?

Layner taşımacılığı düzenli, sürekli ve "tarifeye dayalı" biçimde hizmet sunan taşımacılık biçimidir. Bu hizmet türünde zamanlama esastır. Gemiler seferlerini ve hizmetlerini belirli bir tarife uyarınca sürdürürler. Hangi limanlara ne zaman uğranacağı sefer programlarında belirtilir.

Tramp Shipping Nedir?

Tramp taşımacılığı, sevkiyatı gerçekleştirilecek yükü olan limanlar arasında yapılan hizmete dayalıdır. Tramp, laynerciliğe nazaran yükü esas alan taşıma türüdür. Tramp taşımalarında hizmetin özünü yük oluşturur, diğer bir ifadeyle hizmetin kalitesi olabildiğince fazla ve yükün yüksek verimlilikle sevkiyatına dayanır.

Düzensiz hat tasimaciligi nedir?

Düzensiz (Tramp) Taşımacılık: Bu taşıma türünde aslolan bir yükün varlığıdır. Çünkü gemiler dünya genelinde nerede yük bulurlarsa oraya giderek, yükün taşınması işlemini gerçekleştirmektedirler.

Kuru yükler nelerdir?

Kuru Yük Gemileri sıvı olmayan yükleri taşır. Muhtemel yükler arasında konteynerler, genel yük, ahşap, taşıtlar, yine tahıl gibi kuru dökme yükler, kamyonlar, vb. bulunur. Bu gemiler kuru (tahıllar, gübreler, fosfatlar ve cevherler) veya yaş (kimyasallar, portakal suyu, rafine petrol ürünleri) dökme yükler taşır.

Düzensiz hat taşımacılığı nedir?

Düzensiz (Tramp) Taşımacılık: Bu taşıma türünde gemiler dünya piyasasında nerede yük bulurlarsa oraya giderek, dünyanın her bir köşesinde yük taşımaktadırlar. Seferler belirli bir programa bağlanmamış olduğundan gemiler nerede karlı yük bulurlarsa oraya gitmektedirler.

Lojistik denizyolu taşımacılığı nedir?

Deniz yolları üzerinden, limanlar arası transfer işleminin gerçekleştirilmesi, ürünlerin nakledilmesi, istenilen yere, istenilen zamanda gönderilmesi anlamına gelmektedir. ... Denizyolu taşımacılığı ifadesi ise, bu limanlar arasında düzenli taşımacılık hizmetlerinin, lojistik hizmetlerinin verilmesi anlamına gelmektedir.