Zıvana Nedir polis?

İçindekiler:

  1. Zıvana Nedir polis?
  2. Zıvanalık nedir?
  3. Zıvana ne ise yarar?
  4. Lamba zıvana ne demek?
  5. Beni zıvanadan çıkarma nereden gelir?
  6. Şirazesinden çıkmak ne demek?
  7. Lamba zıvanalı beton boru nedir?
  8. Zıvana nedir ne işe yarar?
  9. Beni zıvanadan çıkarma sözü nereden gelir?
  10. Zıvana testeresi nedir?
  11. Coğrafyada taşkın ne demek?
  12. Taşkın neden olur?
  13. Berkitme ne demek TDK?
  14. Berkitme levhası ne işe yarar?

Zıvana Nedir polis?

Birinci anlama göre zıvana, kapıların üzerinde çivili olarak duran ve kapıların açılıp kapanmasını sağlayan menteşeye verilen addır. Kapı, zıvanadan çıktığı zaman ayakta duramaz, devrilir. ... 1960′lı yıllarda İstanbul'da trafik polislerin içine girdiği, metalden yapılmış olan korumanın adı zıvana imiş.

Zıvanalık nedir?

(Farsça) İki ucu açık küçük boru. Birbirine geçen şeylere açılan ve daha çok marangozlukta kullanılan, genellikle dikdörtgen kesitli yuva, zıvana deliği, zıvanalık.

Zıvana ne ise yarar?

Tütür ürünlerinde; Tütün çubuklarının ve sigara agızlıklarının imamesini geçirmeye yarayan, çubuğun ucunda bırakılmış içi delik boru gibi mil kısmına da denir.

Lamba zıvana ne demek?

İki ucu açık küçük boru. Bir kilit dilinin yerleşmesi için açılmış delik. Elemanlarından birinin iki tarafı, öbürünün ortası boşaltılarak yapılan çatkı türü.

Beni zıvanadan çıkarma nereden gelir?

1960'lı yıllarda İstanbul Tophane'de trafik polisinin içinde olduğu metal korumanın adı "zıvana" imiş. Beni zıvanadan çıkarma sözü buradan gelirmiş.

Şirazesinden çıkmak ne demek?

Şirazeden çıkmak deyiminin anlamı ve açıklaması Kitabın sırt bölümünde bulunan enli şeridin bozulması sebebiyle sayfalar dağılmak. 2. Akıl dengesini kaybetmek. 3. Yapılan işin amacından ayrılıp başka bir yön alması.

Lamba zıvanalı beton boru nedir?

Betonarme Boru Nedir : Boruyu güçlendirmek için üretim sırasında içine donatı ( demir / hasır çelik ) koyularak üretilen boruya Betonarme Boru denir. ... Lamba Zıvanalı Borular Ø1600 mm ve üstü çaplar için uygulanan üretim yöntemidir.

Zıvana nedir ne işe yarar?

Bazı oyma aralarını boşaltmak için kullanılan, ucu sivri, ince ve dil gibi testere. Tütün çubuklarının ve sigara ağızlıklarının imamesini geçirmeye yarayan, çubuğun ucunda bırakılmış içi delik boru gibi mil kısmı.

Beni zıvanadan çıkarma sözü nereden gelir?

1960'lı yıllarda İstanbul Tophane'de trafik polisinin içinde olduğu metal korumanın adı "zıvana" imiş. Beni zıvanadan çıkarma sözü buradan gelirmiş.

Zıvana testeresi nedir?

Üstün Vasıflı Beyaz Renkte Alman Çeliğinden İmal Edilmiştir. Saplar Dişbudak Ve Fırınlı Gürgen Ağacından Üretilip Boyanmıştır. Dişler Yatık Olup Geri Çekme Sırasında Kesim Yapar.İnce Ahşap Malzemelerin Kesiminde Kullanılır.Marangoz Ustalarının Tercih Ettiği Bir Modeldir.

Coğrafyada taşkın ne demek?

Toprağın geçici olarak bir akarsu yada çok miktarda yağmur veya diğer nedenlerle oluşan büyük su kütlelerinin baskınına uğraması.

Taşkın neden olur?

Bir nehir/dere yatağındaki mevcut su miktarının, havzaya normalden fazla yağmur yağması veya havzada mevcut kar örtüsünün erimesinden dolayı hızla artması ve yatak çevresinde yaşayan canlılara, arazilere, mal ve mülke zarar vermesi olayına taşkın denmektedir Uzun süreli aşırı ve şiddetli yağışlardan sonra özellikle ...

Berkitme ne demek TDK?

Sağlamlaştırma, tahkim, takviye. Yerel yönetimlerin, özeksel yönetime, ona bağlı çeşitli kuruluşlara olan süresi dolmuş borçlarının uzunca bir süre için ertelenerek devletçe güvenceye bağlanması. bk. erteleyim. Tarafsız bir ya da birkaç kişinin anlaşmazlıkları yargıcı yoluyla çözümlemesi.

Berkitme levhası ne işe yarar?

Uygulamada ve literatürde, yapı elemanlarında, meydana gelecek olan istenmeyen ani şekil değiştirmelerin önüne geçebilmek ve yük aktarımında sürekliliği sağlayabilmek için berkitme levhaları sıklıkla kullanılmaktadır.