Kuru kil maskesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru kil maskesi nasıl yapılır?
  2. Kuru cilde hangi kil iyi gelir?
  3. Evde yeşil kil maskesi nasıl yapılır?
  4. Kuru ciltler için kil maskesi nasıl yapılır?
  5. Kuru Ciltler için Peeling nasıl yapılır?
  6. Sivilceli yüze kil maskesi yapılır mı?

Kuru kil maskesi nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı kili, 4 yemek kaşığı suda eritin. İçine birkaç damla gerçek limon suyu ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Yüzünüzde kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın.

Kuru cilde hangi kil iyi gelir?

Kuru ve hassas ciltler için ise genellikle beyaz kil tavsiye edilir. Kil maskesinin cildi fazla kurutmasını kurutmasını istemeyen kişiler ise maskenin içerisine nemlendirici kıvamında yağlar ekleyebilirler.

Evde yeşil kil maskesi nasıl yapılır?

Siyah noktalarınız varsa bir tatlı kaşığı papatya suyu ile bir çay kaşığı yeşil kili kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra göz çevrenize dikkat ederek cildinize uygulayın. Maskeniz kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi temizleyin ve bu uygulamayı her hafta bir gün olacak şekilde deneyin.

Kuru ciltler için kil maskesi nasıl yapılır?

Kuru ciltli kişiler için kil maskesi tarifi şudur:
  1. 1 yemek kaşığı yulaf.
  2. 1 çay bardağı papatya çayı
  3. 2 yemek kaşığı beyaz kil.
  4. 4-5 damla zeytinyağı Cilde uygulanmalı ve bekletilmelidir. Kuruduktan sonra su ile temizlenmelidir.

Kuru Ciltler için Peeling nasıl yapılır?

Şeker ve zeytinyağını bir kabın içine alın. Ardından 1 dakika kadar iyice karıştırın. Cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve son olarak ılık su ile durulayın. Yüzünüzde ve vücudunuzda uygulayabilirsiniz.

Sivilceli yüze kil maskesi yapılır mı?

Kuru ve nemsiz ciltler için su bazlı ve zengin içerikli nemlendirici maskeler kullanılmalı ve kil maskelerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Yağlı ve gözenekleri tıkanmış ciltler için arındırıcı maskeler kullanılmalıdır. Kil maskeleri yağlı ve sivilceye (akneye) eğilimli ciltler için en iyi seçeneklerden biridir.