Armin ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Armin ne anlama geliyor?
  2. Arvin ne anlama gelir?
  3. AREM isim ne demek?
  4. Armin Ermeni ismi mı?
  5. Aram ismi Ermeni bir isim mi?
  6. Aram Kürtçe ne demek?
  7. Armin isminin kökeni nedir?
  8. Aram türkçe ne demek?
  9. Aram olmak ne demek?

Armin ne anlama geliyor?

İlk anlamı özgürlük yanlısı olan Armin ismi Farsça kökenlidir. Ancak bu isim resmi dili Arapça olan ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılır. İsmin diğer bir anlamı ise feraset sahibi, açık görüşlü ve sağduyuludur.

Arvin ne anlama gelir?

Arven ismi, TDK'nın isimler sözlüğündeki anlamına göre; "Esin perisi" demektir.

AREM isim ne demek?

Sıfat olan Arem kelimesi, Türkiye'de isim olarak da kullanılmaktadır. ... Kelimenin anlamı ise "Çölde bilinçli şekilde birileri tarafından konulan hedef, nişan" olarak kullanılır. Aram aynı şekilde "Durma eğlenme, dinlenme, yerleşme istirahat, karar kılma" gibi anlamlarda da kullanılır.

Armin Ermeni ismi mı?

Armin ismi Farsça kökenli bir isimdir. Bu isme sahip olanların sağduyulu ve empatisi yüksek olan kişiler oldukları varsayılmaktadır.

Aram ismi Ermeni bir isim mi?

bir ermeni erkek ismi. ilk urartu kralı arame'nin adından gelir. farsça'da kadın ismi olarak sözlüklere geçse de; türkiye'de genellikle erkeklerde karşılaştığımız isim. farsça anlamı: sükun, rahat, huzur, vb.

Aram Kürtçe ne demek?

Her dilde olduğu gibi Kürtçe dilinde de kendine özgü özel isimler bulunmaktadır. Evin, Şıwan, Berdan, Berivan vb... "Aram" ismi Kürtçe de "huzur, sükunet, gönenç, istikrar, huzurlu, sakin" demektir. Kökeni itibariyle Farsçadır(İbranice). "Aram" ismi erkek çocuklarında yaygın olarak kullanılanmaktadır.

Armin isminin kökeni nedir?

Son yıllarda kız ve erkek bebeklere konulan bu uniseks isime dair Armin isminin anlamı nedir? ... Armin ismi Farsça kökenli bir isimdir. Bu isme sahip olanların sağduyulu ve empatisi yüksek olan kişiler oldukları varsayılmaktadır.

Aram türkçe ne demek?

Aram ismi huzurlu anlamına gelmektedir.

Aram olmak ne demek?

4- İstirahat etme, rahat etme, 5- Sükunet bulma, 6- Verilen karar, 7- Bir beldeye veya mahalleye yerleşme.