YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman 2020?

İçindekiler:

  1. YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman 2020?
  2. YKS ek tercih hangi puana göre yapılacak?
  3. Ek yerlestirme NE ZAMAN bitiyor?
  4. Ek Tercih En Küçük Puan Nedir?
  5. Ek Tercih sıralaması nasıl olmalı?
  6. YKS ek tercih ucreti nereye yatırılıyor?
  7. Ilk tercihte gelmeyen ek tercihte gelir mi?
  8. TYT en küçük puan nedir?

YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman 2020?

2020 yılında YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl 2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

YKS ek tercih hangi puana göre yapılacak?

YÖK'TEN 2. “Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak” TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir.

Ek yerlestirme NE ZAMAN bitiyor?

Yapılan açıklamayla ek tercih işlemleri 23 Eylül tarihine kadar sürecek. YKS ek yerleştirme tercih ücreti ise 25 TL olarak belirlendi. YKS EK TERCİH NE ZAMAN? Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C.

Ek Tercih En Küçük Puan Nedir?

Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.” İfadelerini kullandı.

Ek Tercih sıralaması nasıl olmalı?

“Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak” TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir.

YKS ek tercih ucreti nereye yatırılıyor?

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ HANGİ BANKADAN YATIRILIR? Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.) Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilir.

Ilk tercihte gelmeyen ek tercihte gelir mi?

İlk tercihlerde tercih yapıp da bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar ek yerleştirmelerde tercih yapamaz. Ayrıca YKS'ye girip tercih yapmaya hak kazanmasına rağmen hiç tercih yapmayan adaylar da ek yerleştirmede tercih yapamaz.

TYT en küçük puan nedir?

1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.” İfadelerini kullandı.