Radikal kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Radikal kelimesinin anlamı nedir?
  2. Radikal kişi ne demek?
  3. Tıpta radikal ne demek?
  4. Radikal feminizm nedir özet?
  5. Radikal hangi dil?
  6. Radikal Feminizm görüşleri nelerdir?
  7. Feminizmin temel savları nelerdir?
  8. Radikal Müslüman ne demek?
  9. Radikal ne demek örnek?

Radikal kelimesinin anlamı nedir?

TDK'ya göre radikalin anlamı, ''kökten'' olarak açıklanmaktadır. Radikal Nedir? Sözcük; terminolojide dini, siyası veya toplumsal aşırılığı betimlemektedir. Bu aşırılığın kökenleri tamamıyla reddetmek üstüne kurulu olduğu gibi kökenlere bağnazlık seviyesinde bağlılık biçiminde de tezahür edilmektedir.

Radikal kişi ne demek?

Radikal insan ifadesi günümüzde iki anlama karşılık gelmektedir. Bunlardan ilki, "yaşama biçimlerini, yaşama ilişkilerini eleştirip kökten değiştirme eğiliminde olan kimse" diğeri ise "siyasi, dini ya da toplumsal herhangi bir meseleyi aşırılık derecesinde savunan kişi" şeklindedir.

Tıpta radikal ne demek?

Serbest radikal, bir veya daha fazla sayıda çiftlenmemiş tek elektron içeren bir molekül veya atom olarak tanımlanır. Bu eşleşmemiş elektronlar genelde son derece reaktiftir. Bu nedenle, serbest radikaller organ ve doku zedelenmesi ile sonuçlanan protein, nükleik asit ve lipidlerin yapısını bozabilir.

Radikal feminizm nedir özet?

Radikal feminizm, toplumda temel kötülüğün toplumun üzerinde şekillendiği kadına yönelik baskı (veya ataerkillik) olduğu ve düzenlenmeye karşı çıkmanın temelini tüm standart cinsiyet rolleri ve erkek hakimiyetine karşı çıkmakta gören feminizmin bir koludur. ...

Radikal hangi dil?

Radikal hangi dil? Radikal sözcüğü Fransızca kökenli olan bir kelimedir. Kökeni Türkçe kaynaklı, Türkçe dilinden gelmemektedir. Ancak Türkçe dilinde de bir anlam karşılığı bulunmaktadır.

Radikal Feminizm görüşleri nelerdir?

Radikal feminizm, toplumda temel kötülüğün toplumun üzerinde şekillendiği kadına yönelik baskı (veya ataerkillik) olduğu ve düzenlenmeye karşı çıkmanın temelini tüm standart cinsiyet rolleri ve erkek hakimiyetine karşı çıkmakta gören feminizmin bir koludur.

Feminizmin temel savları nelerdir?

Feminizmin temel objektifleri eğitim, iş, çocuk bakımı gibi konularda eşit haklara sahip olmaktan, yasal kürtaj hakkından, kadın sağlığı konusunda ilerlemelere, tacizin ve tecavüzün engellenmesinden lezbiyen haklarına kadar uzanır.

Radikal Müslüman ne demek?

Radikal İslam diğer dinlere karşı tolerans göstermeden ve laiklik karşıtı olan bakış açısıdır. Diğer ismi de Köktendinciliktir. Bu terim Kitab-ı Mukaddes ile ortaya çıkmıştır. ... Radikal İslam dinin temel prensiplerine sıkı sıkıya bağlıdır.

Radikal ne demek örnek?

Kimyada radikaller (çoğu zaman serbest radikal olarak değinilir) eşleşmemiş elektronu olan atom, molekül veya iyonlardır. Bu eşleşmemiş elektronlar genelde son derece reaktiftir. ... Örneğin, metil alkolün bir metil radikali ve bir hidroksil radikalinden oluştuğu söylenirdi.